Η φύση και οι άνθρωποι αγαπούν την κοινωνικοποίηση, όχι την κοινωνική αποστασιοποίηση. Οι υπάλληλοι μεγάλων διεθνών συμφερόντων, είτε κυβερνητικοί, είτε επικοινωνιακοί, είτε οικονομικοί παράγοντες, προωθούν την λύση των κοινωνικών και ανθρώπινων δεσμών. Εργαζόμενοι απέναντι στην φύση και τους ανθρώπους, θα αποτύχουν και θα καταδικαστούν.

Άκουσα και παρακολουθώ με διεξοδική προσοχή το αφήγημα που επιβάλει και επιδοτεί με κρατικό χρήμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα πάρω.

Παρακολουθώ με την ίδια συστηματική προσοχή την χορεία των πολιτικών και επικοινωνιακών συνεργών του διεθνώς και την μία πηγή από την οποία ενορχηστρώνεται η “παγκόσμια άσκηση” της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Στις ΗΠΑ, η ορατή επιφάνεια αυτού του συστήματος ταυτίζεται με την γνωστή σε όλες και όλους μας Καμπάλ: το σύστημα των Δημοκρατικών, του Τζωρτζ Σόρος και του Μπιλ Γκέιτς, των New York Times και του CNN. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο σκοτεινός πλασιέ της κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι το επιδοτούμενο από τον Μπιλ Γκέιτς BBC.

Στην Ελλάδα, τα μέσα ενημέρωσης που λαμβάνουν επιχορηγήσεις με το κόλπο του “Μένουμε Σπίτι” ή “Μένουμε Ασφαλείς” δεν έχουν αριθμό – Αλλά τα ρέστα τους για το νέο αφήγημα της κοινωνικής αποστασιοποίησης θα δείτε να δίνουν η Lifo, η Athens Voice, τα Παραπολιτικά, το News247 και άλλοι μικρότεροι. Ά, ξέχασα τον Σκάι, την Καθημερινή, και τα λοιπά τηλεοπτικά κανάλια: Antenna, Open, Mega.

Ο πολύς λαός δεν χάφτει από αυτά τα βουντού. Οι νοσηροί εγκέφαλοι που τα μηχανεύτηκαν, δεν υπολόγισαν πως θα έχουν μεγάλη αστοχία σε κοινωνίες όπως η ελλαδική. Το δηλητήριο της κοινωνικής αποστασιοποίησης πιάνει καλύτερα σε κοινωνίες που αναπαράγονται με την εργασία, όπως οι βορειοατλαντικές. Εκεί μπορούν να έχουν τα βέλτιστα κερδοσκοπικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης:

  • στην απομόνωση των πολιτών για να είναι πιο ευεπίφοροι στους κυβερνητικούς χειρισμούς,
  • στην αποξένωση των ανθρώπων για να είναι πιο ισχυρός ο δεσμός τους με τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι ισχυροί,
  • στην εμφύσηση του φόβου και την οικοδόμηση του αγχώδους υποβάθρου που θα τους κάνει καλύτερους πελάτες φαρμάκων, εμβολίων, συμπληρωμάτων και βοηθημάτων,
  • στην διάλυση παραδοσιακών θεσμικών κατακτήσεων του δημοσίου χώρου, όπως το εκκλησιάζεσθαι, το συνέρχεσθαι και το συνδικαλίζεσθαι.

Οι παραδοσιοκρατικές κοινωνίες, όπως η ελλαδική, επιδεικνύουν ισχυρές αντιστάσεις στην μεθόδευση της πολτοποίησης της κοινωνίας: στην επιδίωξη να παραχθεί ένας χυλός από άτομα σε μια Νέα Εποχή, όπου το καθένα από αυτά θα συνδέεται αμεσότερα περισσότερο με τα κέντρα χειρισμού του και λιγότερο με τις πηγές οικοδόμησης της συλλογικής του δύναμης.

Φυσικοί θηρευτές της Νέας Εποχής, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των γελοίων, χαζεμένων κυβερνητικών, επικοινωνιακών και οικονομικών της πλασιέ είναι αυτοί που ερωτεύονται, που αγαπούν, που ζευγαρώνουν, που κάνουν φιλίες, που κάνουν παιδιά και οικογένειες, που προσέχουν τους γονιούς και τους παππούδες τους, που ζουν κοινωνικά, που πιστεύουν στον Θεό, που λένε ΟΧΙ σε κάθε απόπειρα εκβιασμού και που δεν τρώνε κουτό χόρτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-05-25 22:10:44.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.