Η κομμουνιστική κινεζική νομοθεσία ετοιμάζεται να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο, απαιτώντας από τα ζευγάρια να παρακολουθήσουν μαθήματα «εκπαίδευσης» γάμου, υπό την κυβέρνηση, πριν από το γάμο τους.

Αυτή την εβδομάδα, η «νομοθετική-ομάδα» του Κομμουνιστικού κόμματος θα συναντηθεί  για να συντάξει και να εγκρίνει τους νόμους.

Η Κίνα αντιμετώπιζε συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά διαζυγίων, τα οποία υποχώρησαν λόγο των εγκλεισμών.

Επίσης παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των νέων, που επιθυμούν να παντρευτούν.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την τρομερή κατάσταση, του ποσοστού γεννήσεων της χώρας, η οποία έχει μειωθεί, ακόμη και όταν ο πρόεδρος Xi Jinping νομιμοποίησε να υπάρχουν δύο παιδιά ανά ζευγάρι, το 2015.

Για δεκαετίες, το Κομμουνιστικό Κόμμα επέτρεπε σε ζευγάρια να έχουν μόνο ένα παιδί, αναγκάζοντας τις γυναίκες σε αμβλώσεις, με αποστειρώσεις και εντομοκτόνα, όταν είχαν την «μαύρη τύχη» να μείνουν έγκυες για δεύτερη φορά.

Το ζήτημα θα συζητηθεί σε δύο συνεδριάσεις.

Οι δύο συνεδριάσεις θα είναι συναντήσεις του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) και του Κινεζικού Λαϊκού Πολιτικού Συμβουλευτικού Συνεδρίου (CPPCC).

Εν αναμονή των συναντήσεων, η Global Times, μια κρατική εφημερίδα, επισημαίνει  ορισμένες από τις σημαντικές προτάσεις, που οι «νομοθέτες» αναμένουν να συζητήσουν με τους «συναδέλφους» τους.

Μεταξύ των «ιδεών», που επισημάνθηκαν, από τον εκπρόσωπο του NPC, Τσεν Αϊζού, είναι ότι οποίος επιδιώξει να κάνει γάμο, χωρίς την «εκπαίδευση» του Κομμουνιστικού Κόμματος, που θα σου διδάξει πώς να έχεις έναν υγιή γάμο, θα θεωρηθεί παράνομος.

Άριστα!! Για μια ακόμη φορά οι κομμουνιστές “διδάσκουν” δημοκρατία. Θα εθεωρείτο ασφαλώς πρόοδος εάν εις τις νομικές διατάξεις προσθέσουν και μια παράγραφο, όπου το κόμμα θα αποφασίζει και ποιον ή ποια θα λάβεις για σύντροφο της ζωής σου.