Ο “Δρ. Θάνατος” είναι και επισήμως στην ομάδα του Τζο Μπάιντεν, που, αν ανακηρυχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα αναλάβει την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πρόκειται για τον Δρ. Ezekiel Emanuel, ο οποίος κάποτε έγραψε ότι “δεν εύχεται να ζήσει μετά την ηλικία των 75”.

Ο Emanuel, ο αδελφός του Επικεφαλής του Επιτελείου του Προέδρου Barack Obama, Rahm Emanuel, είναι γνωστός για το ρόλο του στο σχεδιασμό του αμφιλεγόμενου Εθνικού Συστήματος Υγείας Obamacare. Ο “Δρ. Θάνατος “, σε συζητήσεις σχετικά με το σκεπτικό της περίθαλψης στο τέλος του κύκλου ζωής, έγραψε το 2014 ότι “η μακρά ζωή ” ήταν μια κατάσταση που πρέπει να αποφεύγεται.

Ο Εμανουέλ είχε μια μακροχρόνια και αμφιλεγόμενη μανία με το σκεπτικό της υγειονομικής περίθαλψης, γράφοντας πολλά επιστημονικά άρθρα σχετικά με την ηθική της διάθεσης ιατρικών πόρων σε έναν πληθυσμό. Είναι επίσης υπέρμαχος αμφιλεγόμενων πολιτικών που έχουν επιδιώξει να μεταμορφώσουν ριζικά το σύστημα οικονομίας και υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

Έγραψε κάποτε ένα άρθρο με τίτλο, “Γιατί ελπίζω να πεθάνω στα 75.” Στο άρθρο του, ο Emanuel κατέστησε σαφές ότι σοβαρολογούσε για την επιθυμία του να πεθάνει στα 75 και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «το να ζήσεις πολύ καιρό είναι επίσης απώλεια».

Ο Εμμανουήλ έγραψε:

“Είμαι σίγουρος για τη θέση μου. Αναμφίβολα, ο θάνατος είναι μια απώλεια. Μας στερεί εμπειρίες και ορόσημα του χρόνου που ξοδεύουμε με τη σύζυγο και τα παιδιά μας. Εν ολίγοις, μας στερεί όλα τα πράγματα που εκτιμούμε.

Αλλά εδώ είναι μια απλή αλήθεια που πολλοί από εμάς φαίνεται να της αντιστέκονται: το να ζήσουμε πολύ καιρό είναι επίσης μια απώλεια. Καθιστά πολλούς από εμάς, αν δεν είμαστε ανάπηροι, παραπαίοντες και παρακμάζοντες, μια κατάσταση που μπορεί να μην είναι χειρότερη από τον θάνατο, αλλά ωστόσο είναι μειονεκτική. Μας ληστεύει από τη δημιουργικότητά μας και την ικανότητά μας να συνεισφέρουμε στην εργασία, την κοινωνία, τον κόσμο. Μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μας βιώνουν, σχετίζονται με εμάς και, το πιο σημαντικό, μας θυμούνται. Δεν μας θυμούνται πια ως ζωντανό και αφοσιωμένο άνθρωπο, αλλά ως αδύναμο, αναποτελεσματικό, ακόμη και αξιολύπητο.

Ο Emanuel θεώρησε ότι «για πολλούς λόγους, τα 75 είναι μια αρκετά καλή ηλικία για να στοχεύσει να τελειώσει».

Αν ανακηρυχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ο Τζο Μπάιντεν, που σκοπεύει να επιβάλει τον “Δρ. Θάνατο” στους Αμερικανούς, θα πατάει τα 78…

Θα έχει χάσει το ραντεβού του με την “Ποιοτική Μετάβαση προς τον Θάνατο”, που τόσο αγαπούν οι ασφαλιστικές εταιρείες και για την οποία κελαηδούν τα καλοταϊσμένα αηδόνια τους…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.