Στην μάχη κατά του ιού, το επιστημονικό ενδιαφέρον στρέφεται σε παράγοντες, που συνεπικουρούν στη θωράκιση του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων, από ιούς και βακτήρια.

Τα νοσοκομεία του Bedfordshire και του Cambridge ερευνούν τον ρόλο της διατροφής, στη μείωση του κινδύνου διαφόρων τύπων καρκίνου.


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι συννοσηρότητες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τρόπο ζωής, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία που σχετίζονται με την καθιστική ζωή.


Συμπερασματικά, η σωστή διατροφή αποτελεί κλειδί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η συμβολή των φυτοχημικών

Έρευνες έχουν διαπιστώσει τη σημασία της βιταμίνης D στη θωράκιση του οργανισμού έναντι του κορωνοϊού.

Ωστόσο, το ερευνητικό ενδιαφέρον φαίνεται να στρέφεται στον ρόλο των φυτοχημικών.

Των φυσικών χημικών ενώσεων που περιέχονται στα φυτικά τρόφιμα και στα οποία οφείλεται η γεύση, το χρώμα και το άρωμα αυτών, ενώ έχουν συνδεθεί με ευεργετικές δράσεις έναντι του καρκίνου και άλλων εκφυλιστικών νόσων.

Η υπό εξέλιξη έρευνα , κουρκουμάς, αλόη βέρα, εσπεριδοειδή

Η υπό εξέλιξη έρευνα Phyto-V στο Νοσοκομείο Bedford με επικεφαλής τον Δρ. Thomas, εξετάζει τη δράση φυτοχημικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικά έναντι της νόσου SARS.

Τέτοια είναι η εσπερετίνη (εσπεριδοειδή), η κατεχίνη και η κερκετίνη (ρόδι), η αλόη-εμοδίνη (αλόη βέρα), τα κουρκουμινοειδή (κουρκουμάς) και η απιγενίνη (χαμομήλι).

Μελέτες το 2003, είχαν διαπιστώσει πως οι παραπάνω ενώσεις εμπόδιζαν τον ιό που προκαλούσε τη νόσο SARS να προσβάλει τα κύτταρα και να πολλαπλασιαστεί.

Οι τωρινές μελέτες στηρίζονται στη χορήγηση συμπληρωμάτων με τα προαναφερθέντα φυτοχημικά, τα οποία έχουν κριθεί ασφαλή και παράλληλα μπορούν να διατεθούν άμεσα, για να διαπιστωθεί επιπλέον η δυνατότητά τους να μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Originally posted 2020-11-26 19:28:33.