Στη Χάγη, στο πλαίσιο της ομιλίας του εκπροσώπου της Κομισιόν στους Ολλανδούς βουλευτές όπως ανέφεραν “ΤΑ ΝΕΑ”, ο κύριος Ντέκλαν Κοστέλο αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αποκαλύπτοντας τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως εκπρόσωπός της για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος και τις προϋποθέσεις ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κύριος Κοστέλο τόνισε πως υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν έχουν δρομολογηθεί στο σύνολό τους. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μερικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται τουλάχιστον μία δεκαετία για να αποδώσουν, ενώ εκδήλωσε ανοιχτά την απαισιοδοξία του για τη διατήρηση των υψηλών ποσοστών ανεργίας στη χώρα, καθώς για την αναποτελεσματικότητα στήριξης των αδύναμων με μέτρα όπως το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, που δεν είναι τόσο γενναιόδωρο όσο θα έπρεπε.

Για το καυτό θέμα του χρέους της Ελλάδας ο κύριος Κοστέλο ξεκαθάρισε πως πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα προκειμένου, όχι απλώς η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα, αλλά να συνεχίσει σε μακρόχρονη πορεία ανάκαμψης. Ουσιαστικά είναι ξεκάθαρο πως το νέο μνημόνιο βρίσκεται στα σκαριά, με το πολιτικό προσωπικό της χώρας έτοιμο να συνεχίσει τις “μεταρρυθμίσεις” διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, με πρόσχημα την ανάπτυξη που δεν θα έρθει ποτέ με τέτοιες προϋποθέσεις.