Χθες βράδυ ο κύριος Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον κύριο Νικολά Ντιμιτρόφ στη Βιέννη, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, ο κύριος Κοτζιάς έθεσε εκ νέου ζήτημα τροποποίησης του συντάγματος της γειτονικής χώρας, ώστε να τροποποιηθούν σημεία που ενέχουν και προάγουν αλυτρωτισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης κρίθηκε αναγκαία η άμεση τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ κυρίου Μάθιου Νίμιτς. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όπου θα ξανασυναντηθούν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στο πλαίσιο της διοργάνωσης συνάντησης διπλωματικών αντιπροσωπειών μεταξύ χωρών της ΕΕ και χωρών υπό ένταξη, θα πρέπει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα να έχει σημειωθεί πρόοδος στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό επανέλαβε την αρχική του θέση για παραχώρηση του όρου Μακεδονία στο γειτονικό κράτος, αγνοώντας την κοινή γνώμη και τα μαζικά συλλαλητήρια. Ο κύριος Τσίπρας τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην παραχωρηθεί ο όρος Μακεδονία, θεωρώντας αρκετό ο όρος να είναι στα σλάβικα και να υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης – γνωστός για τις αντεθνικές του θέσεις – δήλωσε δημοσίως πως θα ήταν καλό να αλλάξει ονομασία το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο Σταθμός των ΚΤΕΛ, ώστε – όπως ανερυθρίαστα ανέφερε – να μην μπερδεύονται κατά τις αφίξεις τους οι τουρίστες και νομίζουν πως βρέθηκαν στη γειτονική χώρα.

Οι πολίτες εξαγριωμένοι παρακολουθούν να εκτυλίσσεται το χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης προδοσίας, απόλυτα ενορχηστρωμένης με την αρωγή του πολιτικού κατεστημένου της χώρας και τη συνδρομή όσων επιβουλεύονται μεθοδικά και διαχρονικά την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Αποτελεί κοινή πεποίθηση πως ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η εκχώρηση της ονομασίας, στην πράξη θα ανατραπεί από τους ίδιους τους πολίτες, των οποίων η οργή συσσωρεύεται επικίνδυνα.

Originally posted 2018-02-13 10:44:25.