Οι μάχες «χαρακωμάτων», οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι κυβερνο-επιθέσεις, μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών(ΗΠΑ-Κίνα), συνεχίστηκαν και τις τελευταίες ώρες, με ανταλλαγή εκατέρωθεν πυρών.

Τεντώνουν όλοι το σχοινί, ειδικά μετά τα όσα ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ώρες οι ομοσπονδιακές αρχές (FBI).

Αξιωματούχοι του FBI, μίλησαν περί υποκλοπών, σε αμερικανικές έρευνες για το εμβόλιο του ιού.

U.S. President Donald Trump meets with China’s President Xi Jinping at the start of their bilateral meeting at the G20 leaders summit in Osaka, Japan, June 29, 2019. REUTERS/Kevin Lamarque TPX IMAGES OF THE DAY

Το FBI ανακοίνωσε ότι χάκερ(ς), ερευνητές, ακόμα πιθανόν και φοιτητές, που «εξυπηρετούν» την Κίνα, υποκλέπτουν πληροφορίες από αμερικανικά ινστιτούτα και εργαστήρια για λογαριασμό της Κινεζικής κομμουνιστικής κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, η ασιατική χώρα, «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και την έντονη αντίθεσή της στην αμερικανική δυσφήμηση», τάδε έφη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι νέες κατηγορίες επιδεινώνουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία, σε επίσημη προειδοποίηση, που εξέδωσε από κοινού, με την εθνική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας, ανέφερε ότι:  «οι απόπειρες της Κίνας να στοχοθετήσει αυτούς τους τομείς αποτελεί σοβαρή απειλή».

Η κατάσταση κάθε μέρα επιδεινώνεται και η «ένταση» θα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο πλησιάζουμε προς τις αμερικανικές εθνικές εκλογές.

Αν δε, τα «κουκιά» δεν βγαίνουν, για τους νεοταξίτες παγκοσμιοποιητές, που επιθυμούν ήττα του Τράμπ, τότε θα δούμε και άλλα «έργα», για να του μειώσουν την δημοτικότητα και να αναλάβουν αυτοί τα «ηνία» των ΗΠΑ (και κατ επέκτασην του κόσμου όλου).

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com