Η κυβέρνηση του κυρίου Αλέξη Τσίπρα ενεπλάκη σε μια διπλωματική διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς συρόμενη από τους μεγάλους ξένους πάτρωνές της, Αμερικανούς και Γερμανούς, υπό τον εκβιασμό άφεσής της στο πτωχευτικό σπιράλ θανάτου που ξεδιπλώνεται μπροστά της τους επόμενους μήνες. Η θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενάντια σε πρόχειρη ολοκλήρωση ενός προσχηματικού διπλωματικού διαλόγου εξέπληξε με την κομματική συνοχή της και δημιούργησε συνθήκες απώλειας της κυβερνητικής συνοχής με τον μικρότερο κομματικό σχηματισμό που συμμετέχει στην κυβέρνηση, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, να λαμβάνει αλλεπάλληλες, αντικρουόμενες και εν τέλει αντίθετες θέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων. Η βεβαιότητα της εκλογικής εκμηδένισης κυριάρχησε στην πολιτική του κυρίου Πάνου Καμμένου, του οποίου προτεραιότητα υπήρξε η εξυπηρέτηση των Αμερικανών συμμάχων μας όλο το τελευταίο διάστημα. Ο ρόλος του χρήσιμου ηλιθίου δεν εκτιμήθηκε από τους Αμερικανούς, που όπως οι σοφότεροι γνωρίζουν, ζητούν όλο και περισσότερα.

Ο αρχικός σχεδιασμός του κυρίου Τσίπρα ήταν να κάνει το χατίρι των Αμερικανών και Γερμανών με το αζημίωτο, αναγνωρίζοντας τα Σκόπια ως δικαιούχους του ονόματος της Μακεδονίας, στο κράτος, στην υπηκοότητα, την γλώσσα και τα δικαιώματα που εκπορεύονται από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, στόχευε να αξιοποιήσει τις διαιρέσεις της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της εκλογικής βάσης και της ηγεσίας της υπό τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, ψαλιδίζοντας τα ποσοστά της μακρύτερα από την εκλογική αυτοδυναμία. Η εντύπωση που ενδέχεται να έδωσε ο κύριος Μητσοτάκης στον Αμερικανό Πρεσβευτή κύριο Πάιατ και η εντύπωση του λαού για τα πατριωτικά του αντανακλαστικά, όπως την διαμόρφωσε όλον αυτό τον καιρό ο κύριος Τσίπρας, ήταν εσφαλμένες. Τώρα, ο Πρωθυπουργός που εκχώρησε όλη την εθνική περιουσία στους ξένους και χαίρει μηδενικής αποδοχής, βρίσκεται μπροστά σε μια μείζονα πρόκληση για την δεδηλωμένη της κυβέρνησής του στην Βουλή.

Κανείς δεν πιστεύει πως ο κύριος Τσίπρας θα κλείσει το Σκοπιανό και θα συνεχίσει να κυβερνά με τις ψήφους Αμερικανών στο φρόνημα και Ελλήνων στην υπηκοότητα βουλευτίσκων από το ΠΑΣΟΚ (;) και το Ποτάμι. Όμως βρέθηκε εγκλωβισμένος στις υποσχέσεις που έδωσε στην κυβέρνηση του κυρίου Ντόναλντ Τράμπ και δη στον Αντιπρόεδρο Μάικλ Πενς. Αυτοί, δεν θα δείξουν κατανόηση, όσο υπάρχουν βουλευτές πρόθυμοι να ψηφίσουν μια όποια λύση του Σκοπιανού στην ελληνική Βουλή: άσχετα αν ο κύριος Τσίπρας καταλήξει να εύχεται να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί, ίσως οι Αμερικάνοι πάτρωνές του τον αναγκάσουν να φέρει και να υποστηρίξει στην Βουλή μια συμφωνία για τα Σκόπια που θα σημάνει άσχημες περιπέτειες για τον ίδιο, το κόμμα και την χώρα του. Ο κύριος Τσίπρας οδεύει ολοταχώς προς την εξαγρίωση των προδομένων Ελλήνων για χάρη του ρόλου που επέλεξε να ασκήσει.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι μαθητευόμενοι μάγοι των Σκοπίων με τα βουλγαρικά και σλαβικά ονοματεπώνυμα. Και έχουν ήδη αποθρασυνθεί. Τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους για να επιτύχουν την ένταξη του κρατιδίου τους στο ΝΑΤΟ. Οι Αλβανοί συμπολίτες τους δέχονται να χορέψουν αυτό τον αδιάφορο χωρό με την απαίτηση να ενταχθούν τα Σκόπια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, θα τα πάρουν όλα και θα αυτονομηθούν: από κλητήρες, θα γίνουν δήμαρχοι σε μια νεόπλουτη, πολυεθνική βαλκανική χώρα.

Στο διαγώνισμα που κάτσαμε να γράψουμε, οι Σκοπιανοί έχουν σκονάνικα που τους τα γράφουν οι Αμερικάνοι εξεταστές μας.

Οι Ρώσσοι έχουν ήδη δείξει πως θα κινηθούν με κάθε απαραίτητο τρόπο, υπόγειο και επίσημο, ώστε να τιναχθούν στον αέρα οι διπλωματικές συνομιλίες με τους Σκοπιανούς. Θα υποστηρίξουν κάθε φωνή και δύναμη στην Ελλάδα και στα Σκόπια, ώστε να τορπιλισθεί η πορεία ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι είναι οι κύριοι υπαίτιοι για την σύλληψη και οργάνωση της πολιτικής του Μακεδονισμού από τους κομμουνιστές και τον Τίτο, την εποχή του ελληνικού ανταρτοπολέμου και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν κάθε διαιρετική και αλυτρωτική φωνή στα Βαλκάνια εις βάρος της Ελλάδος. Σ΄αυτό, συμπλέουν με τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς και τους Βρετανούς.

Οι Έλληνες πρέπει να υπερασπίσουν την Μακεδονία. Πριν και μετά τις κάλπες.

Originally posted 2018-01-18 11:10:26.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.