“Με εργαλείο τον πόλεμο, την πτώχευση, την πολιτειακή παθολογία, την επανάσταση και την εθνική ασυνειδησία των πολιτών, οι ισχυρές δυτικές ελίτ συγκρατούν την σύγχρονη Ελλάδα σε ένα συμβιωτικό, αλλά δυσλειτουργικό και ατελέσφορο πλαίσιο. Στρατηγικός του ορίζοντας είναι η διασφάλιση του δορυφορικού πολιτικού ρόλου της χώρας: η ανεφικτότητα της εθνικής ανεξαρτησίας.

Το στρατιωτικό του σκέλος περιορίζει την Ελλάδα σε επικουρικό προς την Τουρκία τακτικό ρόλο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Στις περιπτώσεις που η Τουρκία τείνει να αυτονομηθεί, ο ρόλος της Ελλάδος εξωθείται στο εκβιασμό της Τουρκίας από τα δυτικά. Το οικονομικό σκέλος του ανυπέρβλητου και έξωθεν επιβεβλημένου στρατηγικού μας ορίζοντα είναι ο περιορισμός στην συσσώρευση του κεφαλαίου και των μέσων παραγωγής, καθώς και ο καταμερισμός τους προς όφελος των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Η επιβολή της συγκρότησης του ελληνικού κράτους οφείλει να αναζητηθεί στην απόφαση των Βρετανών και Γάλλων να διαλύσουν την περιφέρεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να συστήσουν κράτη-δορυφόρους τους, που να είναι χρήσιμα για τον εκβιασμό της σύγχρονης ηπειρωτικής Τουρκίας.

Η στρατηγική και γεωπολιτική επισφάλειά του σύγχρονου ελληνικού κράτους εμπεδώθηκε με τις ρυθμίσεις της Γιάλτας μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας σχετικά με το κράτος στα βόρεια σύνορά μας. Το νότιο τμήμα του ελέγχεται από την Μεγάλη Βρετανία. Κακώς νομίζουμε πως αυτή η ρύθμιση δεν παραμένει ακόμη σε ισχύ.

Η αναπαραγωγή του σύγχρονου ελληνικού οικονομικού σχηματισμού οφείλει να αναζητηθεί στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, που συνέλαβε η Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ και υιοθετήθηκε πλήρως από την μεταπολεμική Ευρώπη. Η δομική παραγωγή ελλειμμάτων και χρέους βρίσκεται ανάμεσα στις συστατικές γραμμές της.

Η ελεγχόμενη πτώχευση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το 2007-2008, η διασπορά πολέμων δι αντιπροσώπων στην περιφέρεια της Ρωσίας και η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προάγγελος του μεγάλου πολέμου που άμεσα θα ακολουθήσει”.

Αποκλειστική προδημοσίευση του Επιλόγου από το έργο του Ιωάννη Νασιούλα “Κόκκινη Γραμμή – Τα πάγια και συγκυριακά αδιέξοδα της ελληνικής μας ιδιαιτερότητας”, Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2018. Διαθέσιμο στο www.grecobooks.com

Originally posted 2018-03-15 17:11:06.