Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία GPO, ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του Ιανουαρίου του 2018, ο Νίκος Αναστασιάδης διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του Νικόλα Παπαδόπουλου (ΔΗΚΟ) και του Σταύρου Μαλά (ΑΚΕΛ). Αναλυτικότερα, για τη δεύτερη θέση παλεύουν στήθος με στήθος οι πρόεδροι του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, συγκεντρώνοντας 23% και 22,5% αντίστοιχα.

Μεταξύ των άλλων στοιχείων της πρόσφατης δημοσκόπησης, ξεχωρίζει η συνεχής εκλογική ενδυνάμωση του κ. Αναστασιάδη, καθώς και η παραδοξότητα πως προηγείται ενόσω θεωρείται “αναξιόπιστος” από μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος. Ωστόσο του αναγνωρίζονται ικανότητες, όπως η εξυπνάδα και η εμπειρία.

Στα πλεονεκτήματα του Σταύρου Μαλά προσμετράται η ειλικρίνεια, ενώ στα μειονεκτήματά του η πολιτική απειρία. Τέλος, ως προτέρημα του Νικόλα Παπαδόπουλου θεωρείται η ηλικία και η οικονομική του κατάσταση, αν και ως μειονέκτημα καταγράφεται η “ανωριμότητα” του.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας πολλών περιστατικών σημαντικής απόκλισης μεταξύ των εκλογικών αποτελεσμάτων και των προγνώσεων των εταιριών δημοσκοπήσεων, παρατηρείται έντονη επιφυλακτικότητα του κοινού απέναντι στις σφυγμομετρήσεις.