Στο πόδι, οι πολίτες της Λέσβου σήμερα: η μαζική διαδήλωση στην Μυτιλήνη και η γενική απεργία είναι μια φωνή απόγνωσης των κατοίκων του τέως “κόκκινου νησιού”. Η φήμη της Λέσβου ως νησιού των αριστερών έρχεται να σκάσει πάνω στον αμείλικτο καθρέφτη του Μνημονίου, του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας, των βαλτών πολιτικών νάνων και της εκχώρησης ιερών, οσίων, Μακεδονίας και Βορείου Ηπείρου, ΑΟΖ νησιών, υδρογονανθράκων και υδατανθράκων.

grecobooks-only.png

Η Λέσβος γίνεται -μέρα με την ημέρα- μια μικρογραφία της προδομένης Ελλάδος. Και αυτή, όπως και η υπόλοιπη Ελλάς, έζησε με την πολυτέλεια να υμνεί και να κανακεύει πολιτικούς και πολιτικές, που τώρα θα της κοστίσουν κομμάτι ακριβά.

Τώρα, στο “κόκκινο νησί” κανείς δεν γελάει. Βλέπουν με τρόμο την ανήκεστο βλάβη του τόπου τους να βαθαίνει και να απειλεί τα θεμέλια της βιωσιμότητας της εκεί ελληνικής κοινωνίας: ο τόπος και ο τρόπος ζωής τους απειλείται – ο τόπος και ο τρόπος ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Το “κόκκινο νησί” αντιδρά: σπασμωδικά, συλλογικά, ανάστατα, όπως μπορεί. Σαν την Ελλάδα. Όπως θα γίνει σε λίγο καιρό στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη…

Η κατασπατάληση του κρατικού χρήματος και η καταχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου από την παλιοπαρέα του ΠΑΣΟΚ θα έχει θύματα. Το Μνημόνιο μας το φόρεσε ο γιός του Ανδρέα, του καθηγητή Οικονομικών και του λαοφιλούς ηγέτη που έγραφε περισπούδαστα άρθρα και έβγαζε πύρινους λόγους για το ΔΝΤ και την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Στα “κόκκινα νησία”, στην Χίο και την Σάμο, σε όλη την Ελλάδα, σφύριζαν αμέριμνοι όταν η μεγάλη πατρίδα εκχωρήθηκε στους ξένους. Κατόπιν, όταν ο “άλλος γιος” του Ανδρέα, επώλει την γη του Αλεξάνδρου, πολλοί μοιρολατρούσαν “Η Μακεδονία έσται μακράν”…

Τώρα η μεγάλη πατρίδα εκδικείται την μικρή. Όπως θα έλεγε ο μέγας Ζίγκμουντ Μπάουμαν, παγκόσμια προβλήματα έρχονται και σκάνε σαν βόμβες στο τοπικό επίπεδο.

Το φάντασμα του Ίωνα Δραγούμη πλανιέται πάνω από την προδομένη Ελλάδα…


IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Originally posted 2020-01-22 17:39:52.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.