Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου πλησιάζει, με το πανελλήνιο να διαπιστώνει, για πολλοστή φορά, ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί του βρίσκονται εντός των τειχών. Μετά την λεόντειο συμφωνία των Πρεσπών, την οποία σέρβιρε η κυβέρνηση στα Σκόπια σχεδόν άνευ όρων και «μετά οίας ανεπιστημοσύνης και μαλακίας» (Θουκυδίδης Ε.7,2), επιδίδεται μετά σπουδής νεοσύλλεκτου κομματικού αφισοκολλητή στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ οι ψευδολόγοι κυβερνώντες στην βόρειο γείτονα ήδη άρχισαν τις παρασπονδίες και δεν κρύβουν τον καιροσκοπισμό τους. Ενώ τα Σκόπια διαφημίζουν τα «μακεδονικά» κρασιά τους, χρονολογώντας την ιστορία τους στα 2,000 χρόνια και στήνουν περίπτερα σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με την καταχρηστική επωνυμία «Μακεδονία», οι ολετήρες των Αθηνών εξαφανίζουν τον Παύλο Μελά από την σχολική ύλη και επιχειρούν να απαγορεύσουν το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Μετά την επιχείρηση αποδόμησης του κρυφού σχολειού, των ηρώων του ‘21, της διαχρονικότητας του Ελληνισμού, την αμφισβήτηση της Ποντιακής Γενοκτονίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής και τόσα άλλα που εξεμούν τα στρατολογημένα στόματα των εγχωρίων εθνομηδενιστών, έφτασε τώρα η σειρά της Μακεδονίας. Για άλλη μια φορά, τα σοφά λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη παραμένουν αληθινά και επίκαιρα όσο ποτέ. «Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε· τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν· κι όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν. Η θέση όπου είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιούτη· και θα ιδούμε την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς».

grecobooks-6

Το ανοσιούργημα των Πρεσπών και οι επερχόμενες κάλπες

Αυτή η μαγιά πρέπει πάλι να φουσκώσει και να θρέψει τις ερχόμενες γενιές με τον άρτο της Ρωμιοσύνης. Ήδη φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα: τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, οι μαθητικές κινητοποιήσεις, η συσπείρωση της ομογένειας και του εγχώριου πληθυσμού μαρτυρούν περί τούτου. Αλλά πρέπει να δοθεί συνέχεια με στρατηγικό τρόπο και να μην ξεφουσκώσει η λαϊκή αγανάκτηση στην κάλπη. Η απλή νομοτελειακή έξωση του αδαούς περί την γεωγραφία και ιστορία, εσχάτως δε και την γλώσσα, πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αφενός, μια ήττα περιορισμένης ισχύος ίσως αφήσει περιθώριο για την μελλοντική του επανάκαμψη (όπου η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης εστί), αφετέρου, μια καθαρή νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σηματοδοτήσει απλά μια, τρόπον τινά, αλλαγή τυράννων.

Η θέση που επαγγέλλεται η ΝΔ μετεκλογικά σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ κατώτερη από τα προσδοκώμενα της ευρύτατης πλειοψηφίας των Ελλήνων, που την αποδοκιμάζουν ως αντιδημοκρατικότατο και αυταρχικότατο προϊόν εσχάτης κομματικής ιδεοληψίας και πολιτικού εμπαιγμού. Άρα, οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταδικαστεί τόσο ο καταστροφικός εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η απροθυμία-ανημποριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κομίσει μιαν αντιπρόταση που να απηχεί τα όσα ζητάει ο λαός.

Στις δημοτικές εκλογές, υπάρχουν υποψήφιοι όπως ο Γιάννης Νασιούλας και ο Γιώργος Καραμπελιάς που διεκδικούν τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Η εκλογή τους μπορεί να δώσει το στίγμα μιας δημιουργικής αναγέννησης, η οποία θα βασίζεται στην παράδοση και ετερότητα του τόπου που θέλουν να υπηρετήσουν, αλλά και να αποτελέσει ηχηρό ράπισμα στο κομματικό κατεστημένο. Στις δε ευρωεκλογές, όλα δείχνουν ότι το ισχύον σύστημα θα υποστεί ένα τεράστιο σοκ σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο, διότι δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί τα προβλήματα που απειλούν την ευρωπαϊκή συνοχή. Η προτίμηση της Ευρώπης των τεχνοκρατών και των πολιτικών τρίτης διαλογής που την κυβερνούν να πιέζει τους λαούς και να υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και άλλων βιομηχανιών εις βάρος των πολιτών δεν μπορεί παρά να λάβει ένδικη μισθαποδοσία.

Απαντάμε στα κόμματα με «Μακεδονία ξακουστή» σε όλες τις παρελάσεις

Όμως, και πριν τις κάλπες, ο λαός θα έχει την δυνατότητα να στείλει ένα διάτορο μήνυμα σε κυβερνώντες και υποψήφιους κυβερνώντες στην επόμενη μαζική συγκέντρωση του πανελληνίου, την παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Η πρόσφατη τιμωρία του νεαρού αλεξιπτωτιστή κ. Μιχάλη Μπούχλη από την ηγεσία του ΓΕΣ επειδή τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ήδη, ο υπουργός άμυνας Ε. Αποστολάκης αναγκάστηκε να διευκρινίσει δημοσίως ότι το εμβατήριο «Μακεδονία, ξακουστή» δεν έχει απαγορευθεί, διαψεύδοντας φήμες περί του αντιθέτου που κυκλοφορούσαν, οι οποίες, προδήλως, αποσκοπούσαν στην φίμωση των ενόπλων δυνάμεων και του λαού ανήμερα της εθνικής εορτής. Μάλιστα, οι φήμες αυτές και η άδικη τιμωρία του νεαρού καταδρομέα προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των πρώην αρχηγών ΓΕΕΘΑ στρατηγών Μιχάλη Κωσταράκου και Φραγκούλη Φράγκου.

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε τι κυρώσεις μπορεί να υποστούν οι στρατιωτικοί από μεμονωμένους αξιωματικούς που ενδεχομένως επιχειρήσουν να προωθήσουν τις σχέσεις (και την ανέλιξή τους) τους με την κυβέρνηση, παριστάνοντας τον Χατζηαβάτη.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ομογένεια, είναι δώσουμε μια πληρωμένη απάντηση στις προκλήσεις και πονηριές της εξουσίας, τραγουδώντας με στεντόρεια φωνή το θρυλικό εμβατήριο! Τραγουδώντας για την Μακεδονία μας, στέλνουμε πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες και διατρανώνουμε ανήμερα της ημέρας της λευτεριάς ότι η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική.

Ας γίνει το ψάλσιμο του εμβατηρίου αυτού μια σύγχρονη πράξη αντίστασης, συσπείρωσης και αλληλεγγύης! Φέτος, οι Έλληνες όπου γης τραγουδάμε ασταμάτητα το «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις για την εθνική Παλιγγενεσία!

Written by

Χριστόφορος ΤΡΙΠΟΥΛΑΣ

Ο Χριστόφορος Τριπουλάς είναι πανεπιστημιακός και διδάσκει μαθήματα ρητορικής και διαπροσωπικής επικοινωνίας. Ασχολείται με την μετάφραση και την επιφυλλιδογραφία και είναι συντάκτης στην εφημερίδα Αριστεία.