Macedonia-the-Great.png

Το ” BRAND NAME ” Μακεδονικά προιόντα είναι το έμβλημα της Ελληνικής Βιομηχανικής Εμπορικής Ταυτότητας που σηματοδοτεί την προέλευση των προιόντων στο διεθνές “ράφι” των παγκόσμιων αγορών. Ήδη στη γείτωνο έχει θεσπιστεί ειδική επιτροπή καταγραφής και επίσημης εγγραφής στο μητρώο της πνευματικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης με στόχο την αναγνωρισιμότητά τους στις αγορές.

Η χάραξη πολιτικής της χώρας μας είναι υψίστου σημασίας για την ακριβοδίκαια μεταχείριση του γενικότερου πλαισίου της θέσης που κατέχουμε με τα προιόντα μας . Στόχος είναι η ” στρατηγική ουδετερότητα” χωρίς “ακανθώδεις διενέξεις χάριν της  πνευματικής ιδιοκτησίας” . Αυτή είναι η πρόθεση , η οποια απέχει παρά σάγκας από την πραγματικότητα. Το 2018 , μόλις και μετά βίας 24 εταιρείες προχώρησαν σε κατοχύρωση του εμπορικού τους ονόματος . Το 2019 σύνολο 58 εταιρείες.

Macedonia-the-Great1.jpg

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι πρόκειται να γίνει διακρατικό Βατερλώ . Η κατοχύρωση διακριτού εμπορικού σήματος για τα Μακεδονικά προιόντα άργησε χαρακτηριστικά να αναλάβει δράση. Αυτή η αχαρακτήριστη “απραξία” -την ώρα που εμείς διαφωνούσαμε ως συσχετιζόμενοι φορείς – οι ” απέναντι” θέσπισαν ήδη επιτροπή και έχουν ρευστότητα κονδυλίων για την είσοδο των αντίστοιχων δικών τους προιόντων στην Ειδική Επιτροπή της Ευρωπαικής Ένωσης. EUIPO, the European Union’s Intellectual Property Office.

Σε μία απλή αναζήτηση στο google βάζοντας τις λέξεις macedonian wines αυτόματα το CEO σε κατευθύνει σε οινοποιητικές μονάδες που βρίσκονται στα Σκόπια και όχι σε αντίστοιχες Ελληνικές Οινοποιητικές μονάδες.

Alexandria file

Το θέμα είναι η επιτηδευμένη “πλαστογραφημένη σύγχηση “με τις ευλογίες της προηγούμενης κυβέρνησης  και της ανθελληνικής συμφωνίας της λίμνης επιφέρει πολλά σημεία εμπορικού “casus beli” διότι ,κτίζεται ψευδής Εθνική Συνείδηση των Σκοπιανών πολιτών και συνεπαγωγικά  ψευδές επιχειρηματικό  προφίλ υπό το “brand name” macedonian- Alexandria- Alexander the Great etc. Η καπήλευση των ιστορικών αρχείων στην πιο εκχυδαισμένη μορφή τους. Όταν βλέπω προιόντα της γείτωνος με γεωγραφική ένδειξη της πατρίδας μας και φυσικά και τη χρωματική αναγνώριση της σημαίας θλίβομαι για την υποκρισία του συστήματος , που θυμήθηκε ετερεχρονισμένα την προστασία και τις ασφαλιστικές δικλείδες έναντι των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Το ωραιότερο όλων φυσικά ότι όλο το εγχείρημα των Μακεδονικών προιόντων  της Ελληνικής πλευράς είναι υπό έγκριση και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους Εταίρους , πολύ σύντομα θα είναι σε ισχύ.

μαψεδονιαν φετα.jpg

Όσον αναφορά τους  σκοπιανούς ήδη έχουν προβεί σε αρκετές κατοχυρώσεις των προιόντων τους με αρκετά υψηλό χρηματικό αντίτιμο.
Όταν εξάγεται εδώ και μήνες Μακεδονική Φέτα στον Καναδά η σύγχηση δεν είναι προ των πυλών,βρίσκεται ήδη εδώ ! Στις Εκθέσεις του Εξωτερικού ,όπου κι αν έχω βρεθεί στις διεθνείς αρένες των αληθινών μαχών, όταν βλέπω την οικιοποίηση του Μ.Αλεξάνδρου , του Φιλίππου με εμφανώς κρυμμένο το “Βόρεια” και να κραυγάζει το “Μακεδονία” τότε με ενοχλεί,με εκνευρίζει και νιώθω ότι αυτός ο μηχανισμός επιτηδευμένου αφοπλισμού της Ε.Ε απέναντι στη χώρα μου, στην ιστορία και στα προιόντα είναι άνισος, άδικος και αλλαζονικά προκλητικός ,άνευ προηγουμένου.
Εξοργίζομαι ,γιατί βάση των κανονισμών της Ε.Ε ,που μας είπανε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς μας υπενθυμίζουν ανεπαίσθητα  το εξής : Σαφέστατα κάκκιστη η Συμφωνία της Λίμνης, αλλά δεν μπορεί ν’ αλλάξει σύμφωνα με το θέσφατο της Ε.Ε.

συμφωνία.jpg

Case stydy: Η χρήση του όρου “Μακεδονία”

 

Σ’ ένα “Modus Viventi”  , όπως μας επισημάνθηκε ουκ ολίγες φορές οφείλουμε να δείξουμε πνεύμα συνεργασίας . Έτσι οι αληθινές μάχες θα δοθούν στα εκθεσιακά περίπτερα στη Sial , την  Anuga,  τη Fancy Food,  την Gulf Expo κτλ.
Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που διαχωρίζει τα προιόντα της σε Ελληνικά και Μακεδονικά. Το τι θα γίνει στη συνέχεια του εμπορικού γίγνεσθαι θα το δείξει σαφέστατα η συνέχεια.

Δείτε τι βγαίνει αν πληκτρολογήσετε τη φράση : macedonian wines στο you tube.

Πριν , από 10 χρόνια ακριβώς δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο promo-video για τους γείτονες.
Δείτε λοιπόν το 2019 πώς χειρίζονται την εξωστρέφεια του brand name macedonian wines.
Φυσικά και δεν πρέπει να μας πιάνει ηττοπάθεια και ένα αίσθημα ότι δεν προλαβαίνουμε ν’ αλλάξουμε τις συνθήκες. Είμαστε Έλληνες και θα εστιάσουμε σε όλα αυτά που έχουμε.
θα κλείσουμε με το κάτωθι video για το ποιες είναι αληθινά οι ρίζες μας και ότι θα τις υπερασπιστούμε ,γιατί η μοναδική ασπίδα για το μέλλον είναι η αλήθεια και τίποτα άλλο.
Στην αλήθεια μας λοιπόν,
lena kyropoulos &  personalities team