Η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία είναι ένα διαχρονικό σχέδιο των δυτικών ξένων, που τώρα κλιμακώνουν με μαύρα κόλπα.

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τέθηκε το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά την κατάληψη της λίμνης Γκάζιβοντε από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου. Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά ποιοί παρότρυναν τους Κοσσοβάρους να κινηθούν με τον τρόπο αυτό και γιατί έπραξαν έτσι αυτήν την στιγμή. Όλοι όμως υποψιάζονται τους φταίχτες.

Συγκεκριμένα, εξήντα άνδρες της μονάδας ταχείας επέμβασης – ROSU της αστυνομίας του Κοσόβου κατέλαβαν τον κρίσιμης σημασίας υδροηλεκτρικό σταθμό και όλες τις εγκαταστάσεις στην τεχνητή λίμνη Γκάζιβοντε.20180828_203930_00018184666754393959564

Η λίμνη αυτή που βρίσκεται στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου και τον έλεγχό της είχε η Σερβία, αποτελεί «μήλον της έριδος» μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Για το Κόσοβο η λίμνη έχει στρατηγική σημασία διότι από εκεί υδροδοτείται το 50% του πληθυσμού ενώ το νερό από τη λίμνη χρησιμοποιείται για υδρόψυξη των αντιδραστήρων στον θερμοηλεκτρικό σταθμό «Obilic» κοντά στην Πρίστινα.

Ο επικεφαλής του γραφείου για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης, Μάρκο Τζούριτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η Σερβία θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατέψει τον σερβικό πληθυσμό στο Κόσοβο.

Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνεδριάζει με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για να εξεταστούν τρόποι αντίδρασης στις προσπάθειες της Πρίστινας να αποκτήσει τον έλεγχο του βορείου Κοσόβου: του λίκνου του σερβικού έθνους…

Originally posted 2018-10-02 13:15:56.