Αυστηρότερα φέτος τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να περιοριστεί κατά 50%, κατ’ απαίτησιν των ξένων δανειστών που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα. Μέσω του taxisnet, από τα μέσα Δεκεμβρίου θα υποβάλλεται η αίτηση για ένταξη στο μητρώο δικαιούχων.

Στην αίτηση, ο φορολογούμενος θα συμπληρώνει τον ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμό του, τον αριθμό εξαρτώμενων μελών, τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού, τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος και το εμβαδόν της επιφάνειας της κύριας κατοικίας. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε ήδη από τις 13 Οκτωβρίου, ενώ η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Οι πρατηριούχοι αναφέρουν πως οι καταναλωτές θα προμηθευτούν μικρές ποσότητες πετρελαίου, ακόμη κι αν το κρύο επιδεινωθεί. Εξ άλλου, τα περισσότερα νοικοκυριά στρέφονται σε οικονομικότερες λύσεις, είτε δεν θερμαίνουν επαρκώς τα σπίτια τους. Ας ελπίσουμε πως δεν θα επαναληφθούν τα τραγικά περιστατικά των προηγούμενων ετών, όπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιές και αναθυμιάσεις, στην προσπάθειά τους να ζήσουν στοιχειωδώς σε ένα ζεστό σπίτι.