Συμπληρώνουμε δεκαοχτώ μήνες λειτουργίας της Διοίκησης του Δήμου και αυτό που συμβαίνει με τις μετακινήσεις υπαλλήλων δεν έχει προηγούμενο στην υπηρεσιακή ιστορία του Δ.Θ.!

Εκατοντάδες μεταθέσεις από την πρώτη μέρα, σχεδόν καθημερινά, με αμείωτη ένταση χωρίς εργασιακό πρόσημο τις περισσότερες φορές με έντονο θυμικό δυσπιστίας και καχυποψίας, ίσως και εκδίκησης για όσους δε ψηφίσαν Ζέρβα για Δήμαρχο και για όσους τολμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους!

Μια Διοίκηση που επαίρεται ότι δεκαοχτώ μήνες, δήθεν ετοιμάζει έναν μοντέρνο ΟΕΥ, υποτίθεται προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και ότι θα αλλάξει δομικά όλη την λειτουργία του Δ.Θ. επανατοποθετώντας υποχρεωτικά από την αρχή, όταν εγκριθεί τελικά, ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, τι κάνει μέχρι τώρα στην πραγματικότητα;

Δείχνει ότι η πολιτική της και οι προθέσεις της είναι εντελώς διαφορετικές. Στέλνει βιαστικά και σωρηδόν ανεπιθύμητους αρχιτέκτονες μηχανικούς σε τμήματα της Καθαριότητας τιμωρητικά ή για να τους αναγκάσει να φύγουν στη σύνταξη σαν αποτυχημένοι! Τοποθετεί Προϊσταμένους σε Τμήματα, χωρίς καμία κρίση και νομιμότητα, που η ειδικότητά τους δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο της Υπηρεσίας και τις ικανότητές τους, με βάση το αν είναι αρεστοί στο Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου και κατά πόσο είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν «εντολές» και επιθυμίες!!!

Δεν υπολογίζει διαδικασίες σε Τμήματα και περιγράμματα εργασιών και δε λαμβάνει υπόψιν τις οργανικές αρμοδιότητες πουθενά! Καταργεί Γενικές Δ/νσεις με καθαρά προσωπικά κριτήρια, για να απαλλαγεί από οτιδήποτε την αγχώνει και θέλει να εκδικηθεί!

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η τελευταία μετακίνηση του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΔΘ Κωνσταντίνου Φουντούκη Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΤΕ στο Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης, που το γνωστικό του αντικείμενο και η εργασιακή του εμπειρία δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της Υπηρεσίας αυτής. Ένα τμήμα που δημιουργήθηκε το 2017 από την προηγούμενη Διοίκηση Μπουτάρη και από τότε δε λειτούργησε, ούτε στελεχώθηκε ποτέ, στεγάζεται δε σε ένα κοντέινερ, kibo, χωρίς παράθυρα, θέρμανση, εξαερισμό, διαδίκτυο και τηλέφωνο μέσα στον χώρο του λιμανιού, στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Μετακίνηση εκδικητική, τιμωρητική και απαξιωτική της εργασιακής αξιοπρέπειας του υπαλλήλου. Επιπρόσθετα, στο ίδιο Αυτοτελές Τμήμα τοποθετούν Προϊσταμένη συνάδερφο αρχιτέκτονα μηχανικό, που επίσης ο κλάδος της δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο, μάλιστα βρίσκεται κυριολεκτικά στο τέλος του εργασιακού της βίου καθώς σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί!

Κύριε. Δήμαρχε, σας καλούμε για πολλοστή φορά να περιορίσετε τον Προϊστάμενο της Γραμματείας σας αποκλειστικά και μόνο στα καθήκοντά του, όπως τα ορίζει ο Οργανισμός και να αφήσετε τις υπηρεσιακές δομές να λειτουργήσουν! Ποτέ στον Δήμο μας δεν υπήρξε σε τέτοια έκταση εξωθεσμική Διοίκηση, τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα χρόνια! Μη διαλύετε ότι υπάρχει και λειτουργεί ακόμη! Η υπομονή μας τελειώνει…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!