Η θέση της Εφημερίδας ΑΡΙΣΤΕΙΑ για την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς είναι πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Μακεδονία ελληνική και πως δεν έχουν δικαίωμα να μετέρχονται το όνομα της Μακεδονίας, σύνθετα ή παράγωγά του σε οποιαδήποτε γλωσσική εκδοχή για το κράτος, το έθνος ή το γλωσσικό τους ιδίωμα. Δεν θεωρούμε την διεκδίκησή τους φιλική ενέργεια. Και εκτιμούμε πως η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας θα αποτελέσει κίνητρο και προϋπόθεση για την δυνητική απειλή και χρήση βίας μεταξύ των δύο μας χωρών.

Η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ συντάσσεται με την θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπως εκφράζεται από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο διαχρονικά. Όπως πολλοί, θεωρούμε πως στο μείζον εθνικό αυτό ζήτημα, η θέση της Εκκλησίας είναι αξιόπιστη και εκφράζει την πλειοψηφία των Ελλήνων. Μένουμε στο Κανονικό και πνευματικό πλαίσιο, όπως αυτό καθορίζει την σχέση της Εκκλησίας των Σκοπίων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και εκφράζεται διαχρονικά από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο. Και προσβλέπουμε στην επίσημη τοποθέτηση του σώματος της Ιεράς Συνόδου για την πρόταση που αναμένεται να εισαγάγει η Ελληνική Κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο προς συζήτητησιν σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους.

Η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ εργάζεται για να ενδυναμωθεί στο μέγιστο δυνατόν η εθνική συνοχή. Η τιμή στους προγόνους μας. Και η προοπτική της κοινωνίας μας στο μέλλον.

Ο Διευθυντής

Γιάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

 

Originally posted 2018-01-06 18:30:27.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.