Ο παροπλισμένος διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ δολοφονήθηκε στο Σάλισμπουρι της Αγγλίας με την τοξίνη BZ, σύμφωνα με το κρατικό Ελβετικό εργαστήριο Spiez. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κύριος Σεργκέι Λαβρώφ, ξεσηκώνοντας παγκόσμιο σάλο και ανησυχία από τις αποκαλύψεις αυτές. Η τοξίνη δεν έχει παραχθεί ποτέ στην Ρωσία. Είναι χημικό όπλο που έχουν στην υπηρεσία τους οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάστηκαν από το νευροτοξικό χημικό όπλο ΒΖ με την επιστημονική ονομασία 3-Quinuclidinyl benzilate, που απομονώθηκε από δείγματα που παραδόθηκαν στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). 
Όσο η υπόθεση της επικοινωνιακής προπαγάνδας για χημικά στην Αγγλία και την Συρία κλιμακώνεται και αποκαλύπτεται, μείζονα ερωτήματα έρχονται στην επιφάνεια για την πολιτική και στρατιωτική στόχευση του Ηνωμένου Βασιλείου. “Έχουμε την εντύπωση πως η Βρετανική Κυβέρνηση επί τούτου επιδιώκει την πολιτική καταστροφής όλων των πιθανών αποδείξεων, καθιστώντας  μια διάφανη έρευνα αδύνατη”, δήλωσε ο Ρώσως Πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, κύριος Αλεξάντερ Γιακοβένκο.

Originally posted 2018-04-15 10:27:50.