Στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη αναφέρεται η αλβανική, φιλοκυβερνητική εφημερίδα «ΤΕΜΑ», η οποία είναι γνωστή στους Ομογενειακούς κύκλους για τα ανθελληνικά κείμενά της και τώρα επανήλθε με το συγκεκριμένο άρθρο. Αυτή τη φορά,  λοιπόν, φιλοξενεί κείμενο του Αστρίτ Λουλούσι στο οποίο αναφέρεται ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανός.

Ο κ. Αστρίτ Λολούσι αναφέρει στο άρθρο του τα εξής: «Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, ή Γέρος του Μοριά, γεννήθηκε το 1770, ήταν αρβανίτικης καταγωγής, μεγάλωσε σε αρβανίτικο περιβάλλον και είχε αδελφοποιτούς τους Μάρκο Μπότσαρη και Αλή Φαρμάκη. Οι στρατιώτες του Κολοκοτρώνη, συνεχίζει η αλβανική εφημερίδα, ήταν Αρβανίτες, από το Μοριά ή από την Τσαμουριά».

Στην εφημερίδα  υποστηρίζεται ότι «Ο Κολοκοτρώνης, ο «Αλβανός» αυτός επονομαζόμενος Αρβανίτης, μιλούσε αρβανίτικα, από τα οποία προέρχονται άμεσα τα σημερινά αλβανικά. Η Ελλάδα είχε 9 Πρωθυπουργούς αρβανίτικης καταγωγής, έναν Πρόεδρο και έναν δικτάτορα (τον Πάγκαλο). Το πραγματικό επώνυμο του Κολοκοτρώνη  ήταν το αρβανίτικο Τσεργκίνι».

Σύμφωνα με ιστορικούς, το επώνυμο της οικογένειας Κολοκοτρώνη ήταν «Τζεργίνης» και όχι Τσεργκίνι. Γενάρχης της οικογένειας ήταν ο Τριανταφυλλάκος Τζεργίνης , ο οποίος καταγόταν από τη Μεσσηνία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπηρέτησε το 1810 στο ελληνικό στρατιωτικό σώμα του Αγγλικού στρατού στη Ζάκυνθο, όπου έλαβε μέρος στις μάχες κατά των Γάλλων και χάρις στις ικανότητές του έφθασε στο βαθμό του ταγματάρχη. Νωρίτερα, το 1805, είχε λάβει μέρος στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο, ενώ το 1821 ετέθη αρχιστράτηγος των επαναστατημένων Ελλήνων.