“Ανιστόρητο” χαρακτήρισε τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη» και Διδάκτορα Κοινωνιολογίας Ιωάννη Νασιούλα ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας σήμερα στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Με αφορμή την ανακοίνωση πως ο νέος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης θα κινήσει τη διαδικασία για να απομακρυνθεί η αναθηματική μαρμάρινη πλάκα που αναγράφει το ψεύδος πως “την Θεσσαλονίκη απελευθέρωσαν μαχητές του ΕΛΑΣ στις 30 Οκτωβρίου 1944”, τόνισε πως:

«Αυτή η τοποθέτηση, προφανώς, είναι ανιστόρητη γιατί δεν έχει μπει στον κόπο να διαβάσει την ιστορία αυτής της περιόδου, όχι μόνο μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών αλλά και των αντιπάλων. Νομίζω ότι το κάνει καθαρά από λόγους ιδεολογικής αντίθεσης προς τους απελευθερωτές της πόλης».

Ο Ιωάννης Νασιούλας, με άρθρο του στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ανέδειξε το ζήτημα, καταγγέλοντας την τέως διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανέγερση πλάκας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, όπου αναγράφεται η αναληθής, παραπλανητική και διχαστική διατύπωση-λιβάνισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας λυσσαλέες αντιδράσεις από τους περιθωριακούς κύκλους της μνημονιακής και σταλινικής Αριστεράς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για την συνέντευξη του Χαραλάμπου Μηταφίδη εδώ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!