Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σέβεται την χρήση της συντομογραφίας “ΜΚ” και “MKD”, δηλαδή την σύντμηση του ονόματος “Makedonia” και όχι “North Macedonia” από τα Σκόπια.

Αυτό προβλέπει η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και αυτών των κωδικών κάνουν χρήση τα Σκόπια, για παράδειγμα στην αλληλογραφία μεταξύ των δύο μας Στρατών.

Αυτό που σέβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβλέπεται από το Άρθρο 1, Παράγραφος 3, ε) “Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του Δεύτερου Μέρους θα είναι ΝΜ και ΝΜΚ. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ΔΟΤ)“.

Η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει περιορισμένη χρήση του όρου Μακεδονία για λίγο χρόνο ακόμα. Αυτό σέβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-07-03 00:32:56.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.