«Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης, αν όλοι γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή.

«Η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση, αλλά και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλοι όσοι επεδίωξαν να γιορτάσουν έτσι όπως εορτάστηκε τελικά ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου».

Φταίει ο Άγιος Δημήτριος

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε Πρωθυπουργός, η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης οφείλεται στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της Απελευθέρωσης της Πόλης το 1912 από τους Οθωμανούς.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που έστειλε εκατοντάδες αστυνομικούς ανήμερα του Αγίου Δημητρίου έξω από τον εμβληματικό Ιερό Ναό, για να στήσουν περιμετρικά κικγλιδώματα και να προκαλέσουν απίστευτη ταλαιπωρία στους πιστούς που είχαν συρρεύσει για να παραστούν στην ξεχωριστή Θεία Λειτουργία.

Από τους επισήμους της πόλεως, βρέθηκα μόνος μου, ως επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, να παρίσταμαι στην συγκινητική Ιερά Θεία Λειτουργία.

Πιθανότατα η μομφή του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθυνόταν σ’ εμένα…

Προφανώς και ο εκκλησιασμός ή η Θεία Κοινωνία στην Θεσσαλονίκη και εν γένει στην Ελλάδα δεν σχετίζεται με την πορεία εξάπλωσης του Νέου Κορονοϊού 2019, που εξελίσσεται φυσικά, μη περιοριζόμενη ουσιαστικά από τα καταστροφικά Lockdown του Κυριάκου. Όμως, ο κύριος Μητσοτάκης, ακούει από το ένα αυτί Ισραηλινά και από το άλλο Γερμανικά: τα έχει μπερδέψει, κατά το κοινώς λεγόμενον.

Χαστούκι στον Ζέρβα και μπηχτή στον Τζιτζικώστα

Η ενοχοποιητική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη της Θεσσαλονίκης έχει την ξεκάθαρη πολιτική της αξία:

Είναι το ευχαριστώ του Κυριάκου που ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κατέληξε μασκότ του τυφλού Lockdown και επέτρεψε στα ΜΜΕ να διασύρουν τον ίδιο, την πόλη, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Θεσσαλονίκης, αναμασώντας τις παρλαπίπες του Μητσοτάκη πως “φταίμε”. Είχα εγκαίρως προειδοποιήσει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον ρίξει. Ας πρόσεχε…

Όσον αφορά στον Περιφερειάρχη, η μομφή του Κυριάκου πάει χαμένη. Ούτε έκανε τίποτα που να εμποδίζει την μεθόδευση Μητσοτάκη, ούτε ίδρωσε καμμιά φανέλα για να αποτρέψει την ευθανασία της Θεσσαλονίκης από τους προϊσταμένους του της Νέας Εποχής, της Μεγάλης Επαναφοράς και της Νέας Κανονικότητας. Κακώς ο Κυριάκος τον φοβερίζει. Αν είναι να μην τον κατεβάσει Ευρωβουλευτή, δεν χρειάζεται να μπλέκει την πόλη και τον κορονοϊό…

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-13 09:09:28.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.