Αν υπάρχει ακόμα κάτι θλιβερό σ’αυτήν την ιστορία με τις φωτιές και τους καημένους ανθρώπους που πληρώσανε με τη ζωή τους ή με τραύματα για τα λάθη μας, είναι η στάση πολλών που γλιτώσαμε από το θάνατο ή που δεν βιώσαμε τη φρίκη κατάματα.

Ενώ για μια στιγμή φάνηκε ο ελληνικός πληθυσμός να μαλακώνει και να ζει μια στιγμή ενότητας, δεν άργησαν τα μέσα ν’αναπαράγουν νέα τα οποία πάλι μας διχάζουν. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των Ελλήνων σήμερα. Στενάχωρο να βλέπεις κάποιους να κατηγορούν μεμονωμένα ανθρώπους και τις απόψεις τους, ενώ το ίδιο το λάθος βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας.

«Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.» (Μτ. 7, 1-5).

Η αιτία δεν υπήρξε άλλη εκτός από τον ίδιο τον άνθρωπο και τη ματαιοδοξία του. Η απληστία του για το χρήμα και τις ανέσεις. Η αναισθησία του στον πόνο του συνανθρώπου του. Η έλλειψη αγάπης, για τη μητέρα μας τη Φύση και τις δημιουργίες της. Η τιτάνια προδοσία μας προς επιδίωξη μιας τεχνητής ζωής, η οποία εξαλείφει με τον καιρό τον φυσικό τρόπο για όλα τα ζωντανά. Αυτή η άγνοια που έχουμε και μας οδηγεί στην καταστροφή.

Κι εμείς συνεχίζουμε να κρίνουμε προσωπικά τον διπλανό μας;

Αν δεν αλλάξουμε τρόπο ζωής, δεν θ’αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης, θα οδηγήσουμε τον κόσμο στο χαμό του. Η κόλαση είναι μπροστά μας.

Originally posted 2018-07-27 12:49:22.

Written by

Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ

Ο Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ και επιμελείται την Στήλη "Βαττολογίες".