Η μεγάλη ευχή για το Νέον Έτος του 2018 είναι να κάνουμε μια Ελλάδα για τα παιδιά και τους νέους. Η πατρίδα μας τσιμεντώνεται ολοταχώς σε ένα μαύρο τύπο μετα-κράτους χωρίς ταυτότητα: ενός ξερού γεωγραφικού χώρου, χωρίς κατοίκηση από κοινότητες με δεσμούς και αδιατάρακτη συνέχεια από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Αν εργαστούμε -ο καθείς εφ ώ ετάχθη- θα μπορέσουμε να θέσουμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη προκοπή στον ορατό ορίζοντα. Για κάτι τέτοιο, χρειαζόμαστε παιδιά που να μεγαλώσουν με στοργή και αγάπη για την ταυτότητά τους. Χρειαζόμαστε νέους που να υποστηριχθούν για να ανοίξουν τα φτερά τους, δημιουργώντας μια καλύτερη κοινωνία στον τόπο μας.

Τα παιδιά θέλουν οικογένεια και οι νέοι αξιοκρατία. Αλλιώς θα απομείνουμε μια χώρα γερόντων και ξενιτεμένων. Χρειάζεται να συμβάλλουμε όλες και όλοι σε μια ελληνική πρωτοπορία. Όπου το νέο και το καλύτερο θα ηγεμονεύσει για καιρό.

Εκ μέρους της Εφημερίδας ΑΡΙΣΤΕΙΑ και των συντελεστών της, σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέον Έτος 2018.

Γιάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Originally posted 2017-12-31 11:34:16.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.