Αν έχουμε μία εθνική ταυτότητα, αυτό το χρωστούμε στον Μέγα Αλέξανδρο, που επέβαλε την ισχύ του στις συμπάτριες πόλεις-κράτη, χωρίς να τους στερήσει την αυτονομία τους και διέδωσε το ελληνικόν σε όλες τις κοινωνίες της οικουμένης του. Η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι η πλατιά θάλασσα απ όπου πηγάζει η αυτοσυνειδησία μας από τότε, αλλά και η ταυτοτική καταγωγή του δυτικού πολιτισμού.

Τώρα που ανοίξαμε την κεντρική πύλη και καλωσορίσαμε τους ξένους αφέντες μας, ο Μέγας Αλέξανδρος μας κοιτάει με απορία και απογοήτευση. Είμαστε η ίδια κοψιά με τους σύγχρονούς του που έκαναν καριέρα μηδίζοντας, στις αυλές των Περσών βασιλέων, με τα όλα τους, αλλά έναν χοντρό χαλκά περασμένο στο λαιμό τους.

Πριν λίγο καιρό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κύριος Ιερώνυμος είπε σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη πως αν είχαμε εθνική ενότητα, θα είχαμε αποφύγει το Μνημόνιο. Το συμμερίζομαι ακράδαντα.

Για να επιβληθεί το Μνημόνιο στην χώρα, ο επερχόμενος πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να κάνει τα αντίθετα από αυτά που του έλεγε ο απερχόμενος πρωθυπουργός κύριος Κώστας Καραμανλής και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του. Για να γίνει το Μνημόνιο νόμος του κράτους, έπρεπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριος Αντώνης Σαμαράς να μην οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και να επιτρέψει στην Βουλή να το κυρώσει. Για να ισχύσει το Μνημόνιο, έπρεπε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας να μην αρνηθεί να το υπογράψει. Για να συνεχίσει το Μνημόνιο, έπρεπε ο νέος τότε πρωθυπουργός κύριος Αντώντης Σαμαράς να μην κάνει προεκλογική εκστρατεία ακύρωσής του. Την προεκλογική εκστρατεία ακύρωσης του Μνημονίου που ξεδιάντροπα χρησιμοποίησε ο κύριος Αλέξης Τσίπρας για να αναρριχηθεί στην εξουσία και να υλοποιήσει το 70% του Μνημονίου που αρνούνταν ή απέφυγαν να υλοποιήσουν οι προηγηθέντες.

Μνημόνιο σημαίνει εθνική διαίρεση. Μνημόνιο σημαίνει να παραγγέλνουν οι ξένοι την απλή αναλογική στις εκλογές για να μην σώσει και έλθει στην εξουσία πολιτικός ηγέτης με δυνατότητα μακροημέρευσης και αυτονομίας. Μνημόνιο σημαίνει να φουσκώνουν οι ξένοι τα μυαλά του κάθε δελφίνου στην Νέα Δημοκρατία για να κοντύνει ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, που έτυχε να βγει ψηλός σαν τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που δεν έπεσε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά από τους φίλους του τους Αμερικάνους και το ίδιο του το κόμμα. Μνημόνιο σημαίνει πως μπροστά σε κάθε εθνική κρίση, όπως αυτή που ζούμε με το Σκοπιανό, οι εφημερίδες-φερέφωνα των ξένων θυμούνται να κτυπήσουν αδίκως και βρώμικα κάθε πολιτικό ηγέτη με μεγάλη λαϊκή αποδοχή και δημοφιλία. Μνημόνιο σημαίνει πως δεν θα επιτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό.

Μνημόνιο σημαίνει να κυβερνάνε άνθρωποι σαν τον κύριο Αλέξη Τσίπρα, που επιλέγει μόνο θέματα που διχάζουν τους Έλληνες, όπως η εκχώρηση του ονόματος και των δικαιωμάτων της Μακεδονίας σε ξένους. Εκπροσωπεί ένα τίποτα σε επίπεδο κοινωνίας και εκλογικής προτίμησης. Αλλά όσο οι Έλληνες αναστατώνονται, αυτός βγάζει μέρες. Και όσο βγαίνουν οι μέρες, οι ξένοι κάνουν την δουλειά τους.

Την δουλεία τους, που είναι να κυβερνούν την Ελλάδα, να νέμονται τον καρπό του μόχθου των Ελλήνων και να τους κρατούν γερά με τον χαλκά στη μύτη.

Originally posted 2018-01-09 12:08:05.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.