Δεν έχει τέλος η δημοσκοπική κατολίσθηση του γηραιού Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στην πρόσφατη έρευνα της WP, μόλις 38% των ερωτηθέντων δήλωσαν ευνοϊκή γνώμη για την προεδρία του, που προέκυψε μετά από όργιο καταγγελιών για ανεκδιήγητη νοθεία.

Σε όλα τα μείζονα θέματα, οικονομία, εξωτερική πολιτική, μετανάστευση ο Μπάιντεν πατώνει, ακόμη και στην πανδημία που έως πρόσφατα εθεωρείτο το καλό του χαρτί. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη και η Βραζιλία του Μπολσονάρο έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε ποσοστό εμβολιασμένων…

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αντιπρόεδρος Χάρρις τα πάει… ακόμη χειρότερα! Ούτως εχόντων των πραγμάτων οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να ανακτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο σ’ έναν χρόνο από τώρα. Ανοίγοντας, και πάλι, διάπλατα τον δρόμο προς τον Λευκό Οίκο στον λαοφιλή αλλά αποσυνάγωγο υποτίθεται Ντόναλντ Τραμπ.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.