“Έχω πολλά ονόματα κατά νου, αλλά είναι ένας που τον θεωρώ πολύ ικανό…που είναι επιτυχημένος και τον σέβονται όλοι, ο Στρατηγός Λεονάρντο Γκαλιτέλι”. Αυτό δήλωσε ο κύριος Σίλβιο Μπερλουσκόνι το βράδυ της Κυριακής στην ιταλική τηλεόραση ΡΑΙ, ερωτώμενος σχετικά με το ποιός θα αναλάβει Πρωθυπουργός της Ιταλίας αν το κόμμα του νικήσει στις επερχόμενες εκλογές.

Ο τέσσερις φορές εκλεγμένος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, που αντιτάχθηκε στην υπαγωγή της χώρας του στο Μνημόνιο, δεν δύναται να καταλάβει δημόσια θέση λόγω της καταδίκης του το 2013 για φορολογική απάτη, που ήρθε μετά την έντονη σύγκρουσή του με δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική καθώς και τις επάλληλες κερδοσκοπικές επιθέσεις με στόχο τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας. Φαίνεται πως ο κύριος Μπερλουσκόνι αναζητεί τρόπους να ανατρέψει την περιοριστική αυτή απόφαση. Ταυτόχρονα, διερευνά τους ενδεχόμενους υποψηφίους για την θέση του Πρωθυπουργού, μπροστά στο αυξανόμενα ορατό ενδεχόμενο το κόμμα του “Φόρτσα Ιτάλια” να ξανακυβερνήσει την Ιταλία σε μια πολύ κρίσιμη οικονομική και πολιτικη καμπή.

Ο περί ου ο λόγος Στρατηγός κύριος Γκαλιτέλι υπηρέτησε από το 2009 ως το 2015 στην ηγεσία των Ιταλών Καραμπινιέρι, της στρατιωτικής αστυνομίας που τελεί υπό τις διαταγές του Υπουργού Εσωτερικών και Αμύνης. Σήμερα ηγείται του ιταλικού γραφείου για το αντι-ντόπινγκ. Προηγουμένως, είχαν ακουστεί τα ονόματα του κυρίου Μάριο Ντράγκι, Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και του κυρίου Σέρτζιο Μαρτσιόνε, Διευθυντή της Φίατ-Κράισλερ.