Η Ελλάδα δεν είναι Συρία. Τάδε έφη ο απαράδεκτος υπουργός των εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς. Ναι συμφωνώ: Η Συρία έχει ακόμη δική της την εθνική της περιουσία. Στη Συρία, οι ξένοι κατάφεραν να ισοπεδώσουν πόλεις και χωριά με έναν βαλτό ανταρτοπόλεμο και κοντά 350.000 σκοτωμένους. Όμως, δεν κατάφεραν να επιβάλουν γενικευμένους πλειστηριασμούς των σπιτιών και των περιουσιών των πολιτών. Αυτά μόνον στην Ελλάδα.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου για να σκορπίσει περισσότερα λεφτά από τον κύριο Καραμανλή. Τους παρέδωσε αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τον κύριο Αλέξη Τσίπρα για να διώξει το ΔΝΤ. Τους πήρε και τα βρακιά.

Από σήμερα, 21 Φεβρουαρίου του σωτηρίου έτους δύο χιλιάδες και δεκαοκτώ έτη από της του Χριστού γεννήσεως, όλοι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά: δηλαδή στο άψε σβήσε. Η πλατφόρμα του Συλλόγου Συμβολαιογράφων θα πάρει φωτιά. Το μαγαζί που έστησε το ΔΝΤ στην Ελλαδίτσα θα τζιράρει σαν τρελό. Θα μαζέψουν και τα ψίχουλα από το πάτωμα.

Γι αυτό και λαμβάνω την τιμή να απευθυνθώ στο Έθνος και να προτείνω αυτή η ημέρα να ανακηρυχθεί σε νέα Εθνική Εορτή. Μπορούμε να γιορτάζουμε την Υστεροβουλία  Ψηφοφόρων και την Προδοσία Πολιτικών. Σα γιορτή που θα είναι, κάθε χρονιά θα μας υπενθυμίζει ενοχλητικά τις δύο αρετές που απαιτεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία: ψηφοφόρους που ψηφίζουν για το καλό του Έθνους και πολιτικούς αντιπροσώπους που θυσιάζονται για την Πατρίδα.

Σαν να μην έφτανε το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας, τώρα ανοίγει ο δρόμος και για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από το Κράτος. Όσοι χρωστούν στο Δημόσιο θα έχουν ένα γρήγορο θάνατο. Ο κύριος Τσίπρας τους χαμογελάει όλο διαβεβαίωση: “Δεν θα πονέσει, μην ανησυχείς. Απλά θα ακούσεις ένα τσαφ και μετά θα κοιμηθείς σαν πουλάκι”.

 

Originally posted 2018-02-21 10:09:17.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.