Η διαχρονική ανομία και οι πελατειακές σχέσεις στον τομέα των δημοσίων έργων και των πολεοδομικών ρυθμίσεων φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από μία ακόμη παρολίγον τραγωδία. Πολλά είναι τα προβλήματα που προέκυψαν σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, ύστερα από τις έντονες πρωινές βροχοπτώσεις σήμερα. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Αγρινίου δέχθηκε 400 κλήσεις έως τώρα για απάντληση υδάτων, ενώ περισσότεροι από 10 εγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κύριος Απόστολος Κατσιφάρας, έκλεισε από κατολισθήσεις η εθνική οδός Αντιρίου – Ιωαννίνων, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα στις περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων. Μέχρι στιγμής δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός πολίτη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των καταστροφών. Οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν σε πρώτο επίπεδο τις ζημιές.

Με κάθε επιδείνωση του καιρού η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικούς κινδύνους που χρειάζονται πέραν της κινητοποίησης των αρχών αντιμετώπιση με ριζικές αλλαγές εκ θεμελίων, κάτι που απαιτεί πολιτική βούληση και αρκετά χρήματα, στοιχεία που απουσιάζουν αυτή την περίοδο από τη χώρα.