Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ κυρίου Μάθιου Νίμιτς με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κύριο Νίκο Κοτζιά, με τον πρώτο να κάνει λόγο για ειλικρινή στάση της ελληνικής πλευράς. Ωστόσο η δήλωση του κυρίου Νίμιτς σχολιάστηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό τύπου αφού η φράση αποτελεί μαύρο χιούμορ και ύβρη λαμβάνοντας υπόψιν τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας όπως αποτυπώθηκε τόσο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης όσο και σε κάθε είδους έκφραση της κοινωνίας.

Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο πως τα ονόματα που συζητούνται είναι τα “Νέα Μακεδονία” και “Βόρεια Μακεδονία” στα σλαβικά ωστόσο είναι σίγουρο πως το όνομα στην ουσία θα είναι Μακεδονία. Ήδη ακόμα και ως ΠΓΔΜ είτε FYROM, σε κάθε είδους διοργάνωση πολιτικού πολιτιστικού και αθλητικού επιπέδου, αυτό που επικρατούσε ήταν η χρήση του όρου Μακεδονία, ακόμα και όταν ένα F.Y.R προηγούνταν. Τώρα μάλιστα που το όνομα θα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι σαφές πως με την παραδοχή και από την ελληνική πλευρά, η ονομασία κατοχυρώνεται και δικαιώνει όλες τις ακραίες φωνές που θα φουντώσουν ακόμα και αν επιτευχθεί αλλαγή στις ¨αλυτρωτικές¨αναφορές του σκοπιανού συντάγματος. Εξάλλου και στο ελληνικό σύνταγμα υπάρχουν αναφορές σε αξίες ιδανικά και ιδέες που κάθε άλλο παρά εφαρμόζονται από την επίσημη πολιτεία και τις κυβερνήσεις, ωστόσο αυτό αποτελεί μία άλλη τεράστια κουβέντα.

Η ελληνική πλευρά σε μία δραματική διαπραγμάτευση που συναγωνίζεται σε ερασιτεχνισμό και περιφρόνηση των πολιτών την διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές, έχει ανοίξει όλα της χαρτιά έχοντας ουσιαστικά ήδη χάσει αφού οι Σκοπιανοί εκτός από υποσχέσεις και την πρόθεση αλλαγών στην ονομασία ενός δρόμου και του αεροδρομίου, δεν έχουν δεσμευθεί για οτιδήποτε άλλο.

Δυστυχώς η πρόσφατη δέσμευση του ερωτευμένου με την καρέκλα κυρίου Πάνου Καμμένου πως δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση καθώς και η προθυμία και άλλων βουλευτών για υποστήριξη, προδιαγράφει μία ακόμη εθνική ήττα.

Originally posted 2018-01-30 16:36:28.