Ηχηρή δημόσια έκκληση απευθύνει ο Ιωάννης Νασιούλας προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού θανάτου της πόλης και της χώρας: “Εύχομαι το 2020 να μας βρει με Αντιδημαρχία Οικογενειακής Πολιτικής”!

grecobooks-only.png

Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

“Η τάση μαζικής φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό παγιώθηκε. Η υποκατάσταση του πληθυσμού των Ελλήνων στις μεγάλες πόλεις με νομιμοποιούμενους λαθρομετανάστες αποτελεί κοινή πολιτική των δύο μεγάλων πολιτικών παρατάξεων και επιδοτείται από το εξωτερικό. Η αποδιάρθρωση της οικογενειακής βάσης της κοινωνίας μας συνεχίζει ραγδαία, με λιγότερους γάμους, περισσότερα διαζύγια, λιγότερες γεννήσεις, περισσότερες εκτρώσεις και μια κοινωνία γερόντων που πεθαίνουν.

Ο δοκιμαστικός σωλήνας στον οποίο σβήνει το ελληνικό Έθνος είναι οι μεγάλες ελλαδικές πόλεις: Η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα… Απαιτούνται δραστικές λύσεις και το πεδίο εφαρμογής τους οφείλει να είναι οι πόλεις αυτές.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε έναν νέο δρόμο κοινωνικής καινοτομίας, με την ίδρυση Αντιδημαρχίας Οικογενειακής Πολιτικής. Κύριο αντικείμενό της οφείλει να είναι η πλήρης και φιλόδοξη αναδοχή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στην στήριξη της οικογενειακής πολιτικής – με το πλήθος των πολιτικών, των βέλτιστων πρακτικών και των χρηματοδοτήσεων που το συνέχουν.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ποιοτικό δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ανασκευάσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, δημιουργώντας εκατοντάδες οικίες χαμηλού ενοικίου για ελληνικές οικογένειες και εργαζόμενη για την βιώσιμη στέγαση, σε μια πόλη πανάκριβων ενοικίων οικιακής στέγης.

Η Θεσσαλονίκη οφείλει να διακρατήσει προϋπολογισμό στο ύψος εκατομμυρίων ευρώ για επιδόματα, ατέλειες και ελαφρύνσεις νέων μητέρων που επιχειρούν, οικογενειών με τρία παιδιά και νέων που θέλουν να παντρευτούν.

Η Θεσσαλονίκη οφείλει να εργαστεί με ρυθμούς πολέμου για την στήριξη της οικογένειας, την καταδίκη των αντικοινωνικών παραδειγμάτων και την εκπαιδευτική πολιτική που εμφυσά την ιδέα της οικογένειας.

Έχουμε πόλεμο – Και όπως σε κάθε πόλεμο, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”


IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης