Ένα γενικό κλείσιμο της Θεσσαλονίκης θα είναι έγκλημα.

Εκτιμάται πως θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν σοβαρά από τον Νέο Κορονοϊό 2019 στην ευκταία περίπτωση μερικές δεκάδες άνθρωποι στην πόλη μας. Όπως συμβαίνει ήδη κάθε χρονιά με την εποχιακή γρίπη. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν λαμβάνει ειδικά, δηλαδή αποτελεσματικά, μέτρα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας.

Αντιθέτως, καταμετρά υγιέστατους ανθρώπους, που δεν γνώριζαν πως είναι φορείς διαφόρων τύπων κορονοϊών. Αυτό το κάνει άτακτα, χωρίς δειγματοληπτική αναλογία και κανονικότητα – δηλαδή χωρίς επιστημονική και υγειονομική δεοντολογία. Εκμεταλλεύεται τους αριθμούς, ως χυδαία και τρομακτική πολιτική προπαγάνδα.

Τα τυφλά και αδιάκριτα μαντρώματα του πληθυσμού δεν περιορίζουν τις λοιμώδεις νόσους, όπως ο Νέος Κορονοϊός 2019 ή η γρίπη. Απλώς, αναστέλλουν την μετάδοσή τους, η οποία εξελίσσεται με τρόπο φυσικό και σβήνει με τρόπο φυσικό στο ανθρώπινο τοίχος ανοσίας κυρίως των παιδιών και των νέων. Το σκοτάδι του εγκλεισμού δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας: του πιο ηλικιωμένους και ταλαιπωρημένους στην υγεία. Αντίθετα, έχει τεράστιο κόστος γι’ αυτούς.

Η επιβολή αυταρχικών περιορισμών μηδενίζει την οικονομική δραστηριότητα και αφαιρεί από τους εργατικούς πολίτες την δυνατότητα βιοπορισμού και χρηματοδότησης των μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα. Εξαθλιώνει τις οικογένειες των τίμιων ανθρώπων. Συκοφαντεί τους πολιτικά ανεξάρτητους λειτουργούς της υγείας. Φιμώνει την κοινωνία και περιορίζει την δημοκρατία, επιβάλλοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, από τα επιδοτούμενα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Το σκοτάδι του εγκλεισμού, επιτρέπει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πορεύεται ανενόχλητη από την ογκώδη λαϊκή αντίδραση. Σέρνει την Ελλάδα σε ένα παγκόσμιο κόλπο εξωτερικού δανεισμού.

Με λύπη μου, διαπιστώνω πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης εργάζεται για την τρομακτική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποφάσισα να παρέμβω με την δήλωσή μου αυτή σήμερα, για να ξεκαθαρίσω πως η ανοχή μου στην συνέργεια αυτή τελειώνει εδώ. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης δεν θα συγχωρήσουν σε κανέναν την τρομοκράτησή τους, τον εμπαιγμό, την προσβολή της θρησκευτικής τους αξιοπρέπειας, την εξαθλίωση της ζωής τους και το δέσιμο της κοινωνίας μας χειροπόδαρα, από μια χούφτα βολεμένων προθύμων με μαύρους σκοπούς.