Το Διεθνές Κέντρο για την Μελέτη της Δημόσιας, Κοινωνικής και Συνεταιριστικής Οικονομίας (CIRIEC International) και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας διοργανώνουν το 33ο Διεθνές Συνέδριο του CIRIEC International στην Θεσσαλονίκη από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου 2020 (www.ciriec2020.site).

33RD CIRIEC INTERNATIONAL CONGRESS THESSALONIKI 2020 (FB EVENT BANNER)

Πλήθος διακεκριμένων προσωπικοτήτων της δημόσιας, κοινωνικής και συνεταιριστικής οικονομίας, επιστήμονες, στελέχη των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και του ΟΗΕ, επενδυτές και τραπεζικοί, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί επίσημοι, θα παρευρευθούν στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση κοινωνικής οικονομίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Ιωάννης Νασιούλας, διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας και έχων το γενικό πρόσταγμα σημειώνει: “Ανάμεσα στους διακεκριμένους καλεσμένους μας θα είναι και ο Διευθυντής του Τμήματος Επιχειρήσεων στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) Vic van Vuuren”!

33rd-ciriec-international-congress-thessaloniki-2020_4_orig

Ο Βικ βαν Βούουρεν σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την καριέρα του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής ως εισαγγελέας και δικαστής. Στη συνέχεια στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και διορίστηκε ως ο Επικεφαλής Εκτελεστικός Διευθυντής της εθνικής ενοποιημένης ομοσπονδίας επιχειρηματικών ομοσπονδιών – Business Unity South Africa, στης οποίας την δημιουργία συνέβαλε. Τον Φεβρουάριο του 2009 διορίστηκε Διευθυντής του Διεθνή Οργανισμού Εργασίας για τη Νότια Αφρική και τον Ιανουάριο του 2016 Διευθυντής στο Τμήμα Επιχειρήσεων του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στη Γενεύη.

“Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι μια αναγκαιότητα και και μια ευκαιρία. Φέρνοντας ηγετικές προσωπικότητες στην καρδιά της Μακεδονίας και την Θεσσαλονίκη στην καρδιά της Ευρώπης, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, την προκοπή για όλους”, καταλήγει ο Γιάννης Νασιούλας.

IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης