Μήνυση θα υποβάλει ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου, για την ανέγερση μαρμάρινης αναθηματικής πλάκας δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο της πόλεως από τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος με δήλωσή του σήμερα, αφού αιτήθηκε να λάβει την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανεγέρθηκε η πλάκα, αν η απόφαση αυτή υφίσταται νομίμως:

Ολόκληρη η δήλωση του Ιωάννη Νασιούλα

“Ο κ. Μπουτάρης έστησε μαρμάρινη πλάκα στο Βασιλικό Θέατρο, που αναγράφει το ψευδές πως την Θεσσαλονίκη “απελευθέρωσαν μαχητές του ΕΛΑΣ από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής”.

Ζήτησα από τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα να μου δώσει την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν ο δεν υφίσταται νόμιμη Απόφαση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης οφείλει να αποκαθηλώσει την πλάκα άμεσα. Αν υπάρχει Απόφαση, ο Δήμαρχος οφείλει να αλλάξει το κείμενο, αναγράφοντας το αληθές πως “Η κατοχή της Θεσσαλονίκης από τα Γερμανικά Στρατεύματα έληξε στις 30 Οκτωβρίου 1944”.

Αν δεν συμβεί τίποτα από όσα προβλέπει ο Νόμος, θα καταφύγω άμεσα στην Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

Ο βιασμός του δημοσίου χώρου και της εθνικής μνήμης δεν θα γίνει ανεκτός, όσο βρίσκομαι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-03 17:34:30.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.