Στη δημοσιότητα φέρνει η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ την επιστολή του ανεξάρτητου υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Νασιούλα προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, έλαβε την πρωτοβουλία, βγαίνοντας μπροστά για την Μακεδονία. Σε ένα εμπεριστατωμένο κείμενο δύο σελίδων, εκθέτει στον Πρόεδρο της Κομισιόν την βασική εθνική γραμμή, που συμμερίζεται μέγα μέρος του ελληνικού λαού και ξεκαθαρίζει κρίσιμα σημεία του Σκοπιανού που η κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου συστηματικά αποσιώπησε διεθνώς – οδηγώντας την Ελλάδα πισθάγκωνα δεμένη στην καταχρηστική συμφωνία των Πρεσπών για το δόσιμο της Μακεδονίας.

20180828_203209_00018967877765917365452.png

“Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος”, τονίζει ο Ιωάννης Νασιούλας στον Πρόεδρο κ. Γιούνκερ. Και συνεχίζει, εξηγώντας την ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση: “Αυτό που εξαγρίωσε τους Έλληνες είναι το γεγονός πως ο πρωθυπουργός τους έχει δώσει την συναίνεσή του στην εκχώρηση του πανάρχαιου ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας για χρήση υπό ένα πολύ θολό διεθνές και εθνικό θεσμικό πλαίσιο στους ξένους γείτονές μας. Για διάστημα δεκαετιών, οι αρχές στα Σκόπια επιζητούσαν μια κοινή εθνική ταυτότητα για τους κατοίκους αυτού του μικροσκοπικού κράτους που προηγουμένως ανήκε στην Γιουγκοσλαβία. Υιοθετώντας το όνομα της Μακεδονίας αυθαίρετα για το πρώην Γιουγκοσλαβικό (δηλ. «Ενωμένο Σλαβικό») κράτος τους, καθώς και για το λαό τους και την λέξη “Μακεδονική” για το νοτιο-σλαβικό/βουλγαρικό γλωσσικό τους ιδίωμα που αποδίδεται στα Κυριλλικά, μια μείζονα αντιπαράθεση έχει ανακύψει, με τους δύο γείτονες να διατηρούν ως πρότινος ελάχιστες επίσημες σχέσεις”.

Οι γνώσεις ιστορίας και η κοινωνιολογική οπτική των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως είναι περιορισμένες για να αντιληφθούν την ογκούμενη λαϊκή οργή στην Ελλάδα, ενόψει της μετάβασης του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα αύριο Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως. Ο Ιωάννης Νασιούλας, Εμπειρογνώμων ο ίδιος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, εκλαϊκεύει το όλο ζήτημα στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο κ. Γιούνκερ ως εξής:

“Το όνομα της Μακεδονίας σημαίνει πολλά για τους Έλληνες, αφ ης στιγμής περιγράφει το λίκνο του Ελληνιστικού Πολιτισμού: το βασίλειο της Μακεδονίας υπό τον Φίλιππο τον Β’ και τον γιό του Αλέξανδρο τον Μέγα ένωσε όλες τις αντιμαχόμενες ελληνικές πόλεις-κράτη σε έναν κοινό σκοπό – να δώσουν ένα μάθημα στους Πέρσες, που είχαν εισβάλει στα ελληνικά βασίλεια και στις ελληνικές πόλεις-κράτη και κατέστρεψαν τα ιερά των Ελλήνων.

Στον εμβληματικό ναό της Θεάς Αθηνάς, τον Παρθενώνα, ο Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Νο1 ήρωας των Ελλήνων επί 23 αιώνες, επισημοποίησε την συλλογικά ανατεθιμένη σ’ αυτόν εντολή (mandate) με μια γραπτή διακήρυξη που έχει ώς εξής: “Ο Αλέξανδρος, γιος του Φιλίππου, και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων…” κλπ. Οι Λακεδαιμόνιοι, δηλαδή οι Σπαρτιάτες, δεν επιθυμούσαν να αφήσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους και έτσι οι υπόλοιποι Έλληνες ξεκίνησαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον προαιώνιο ασιατικό τους εχθρό, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη ενάντια στους εχθρούς του Βασιλιά Λεωνίδα και του Περικλέους των Αθηνών. Και οι εχθροί αυτοί ήταν οι πανίσχυροι Πέρσες Βασιλείς πρώτα ο Ξέρξης και τότε ο Δαρείος, που επετέθησαν στην Ελλάδα και ισοπέδωσαν τα ιερά των Ελληνικών Θεών, που από τα προϊστορικά χρόνια πιστευόταν πως κατοικούν στο όρος Όλυμπος, στην καρδιά της σημερινής Μακεδονίας, στην Βορειο Ελλάδα”.

Σε ένα δείγμα εναλλακτικής πολιτικής έκφρασης προς τους διεθνείς εταίρους της χώρας, που θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα μιας νέας αρχής για την διπλωματία των πόλεων, ο Ιωάννης Νασιούλας, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καταλήγει:

“Από την στιγμή που οι κάτοικοι πάνω από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι Σλάβοι και Βούλγαροι και έφτασαν στην περιοχή μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, χρόνους μετά τον Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του Αριστοτέλη, όσοι εκ της διεθνούς κοινότητας απαιτούν οι Έλληνες να δεχθούν μια εθνο-γέννεση εις βάρος της ιστορικής, ανθρωπολογικής, γλωσσολογικής και πολιτισμικής ακεραιότητας μας ζητούν υπερβολικά πολλά”.

Originally posted 2018-09-06 10:45:18.