Καταψήφισα την πολιτική εμμονή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα μίσθωσης κατοικιών για παράνομους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους καταχρηστικά αιτούνταν άσυλο ως “πρόσφυγες”.

Εκατοντάδες σπίτια ενοικιάζονται με βροχή εκατομμυρίων ευρώ καθ’ όλη την εποχή Μπουτάρη-Ζέρβα, για τους ξένους που διοχετεύονται βίαια στην Ελλάδα. Καμία πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί για την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που διώξαμε στο εξωτερικό. Φτάνει πια.

Ήμουν μόνος μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θέλω να σταματήσει ο βίαιος εποικισμός της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Αδιαφορώ για τις ηθικολογικές προφάσεις που επικαλούνται αυτοί που θησαυρίζουν από τους πολέμους και τις μετακινήσεις πληθυσμών.

Τα σπίτια μας πάντα ήταν ανοικτά στους πρόσφυγες πολέμου από την γειτονιά μας. Ο μασκαρεμένος εποικισμός, όμως, δεν καταπίνεται. Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.