Ένας γενικός περιορισμός (lockdown) στην Θεσσαλονίκη θα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Αν βρισκόμουν στην θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, θα έθετα ΒΕΤΟ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο γενικού μαντρώματος (lockdown).
Αυτό το μέτρο αντίκειται σε κάθε υγειονομική λογική, όταν έχει παρέλθει άπρακτος τόσος χρόνος και δεν έχει ενισχυθεί σημαντικά η δυνατότητα άρτιας αντιμετώπισης συρρεόντων περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας και δεν έχει προστατευθεί με στοχευμένα μέτρα διαπιστωμένης αποτελεσματικότητας το πολύ μικρό τμήμα του γενικού πληθυσμού που κινδυνεύει να ταλαιπωρηθεί σοβαρά ή ενδέχεται να απειληθεί η ζωή του από την συνδρομή του Νέου Κορονοϊού 2019 – μιας καινοφανούς λοιμώδους νόσου ησσόνων επιπτώσεων (2% IFR).

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκλέγεται από τους πολίτες. Δεν είναι διορισμένος Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην πόλη, ούτε άμοιρος πολιτικών ευθυνών για την κρατική πολιτική που εφαρμόζεται στην πόλη.

Εγώ, ως Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, διαμηνύω στον Πρωθυπουργό και στον Δήμαρχο: το μέτρο του γενικού περιορισμού έχει καταστροφικές άμεσες συνέπειες στην υγεία και την οικονομία, ενώ οι υγειονομικές του ωφέλειες είναι ασήμαντες αν όχι αρνητικές, αφού απλώς μετατοπίζει την καμπύλη της νόσησης και εμποδίζει την ανοσία του μη ευάλωτου πληθυσμού.

Στον δρόμο της συνειδητής δολοφονίας της οικονομίας και της διάλυσης της κοινωνίας, χωρίς να προστατεύονται στοχευμένα οι ευάλωτοι, κύριε Μητσοτάκη, ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.