“Μιλήστε ευθέως. Σχεδιάζουν χωρισμό Βορείου και Νοτίου Ελλάδος στη βάση της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ”; Έτσι ξεκινάει η τοποθέτηση του Ιωάννη Νασιούλα σε απάντηση της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στις 27 Οκτωβρίου 2019.

20190728_170453_0000.png

Και ερωτά: “Πώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε την διατύπωσή σας πως Γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμός είναι τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν ένα έθνος, ένα λαό και αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά ενώνουν βόρεια και νότια Ελλάδα“;

Ο Γιάννης Νασιούλας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης καταλήγει: “Είπατε κ. Πρόεδρε πως «Στα χρόνια που έρχονται θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις και θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις». Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν να γνωρίζουν αν η αναγνώριση Μακεδονικού Λαού, Μακεδονικής Γλώσσας και Μακεδονικής Επικράτειας, σύμφωνα με το Άρθρο 7, παράγραφος 3 και 5 της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, αποτελεί ή όχι θανάσιμο κεκτημένο εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος μας”.