“Ζητάτε, ενάντια σε κάθε επιστημονική λογική, απ΄όλους τους πολίτες να φορούν μάσκα, και ταυτόχρονα επιτρέπετε στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ στην Θεσσαλονίκη να καίει υπολείμματα ανακύκλωσης, κύριε Μητσοτάκη, εν μέσω πανδημικού συναγερμού αναπνευστικής λοιμώδους νόσου.

Ανακαλέστε σήμερα, τώρα, την άδεια που έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση τρεις ημέρες πριν τις εκλογές και ζητήστε από τον ιδιοκτήτη κύριο Παπαλεξόπουλο να δείξει τουλάχιστον ευαισθησία και καλή πίστη”!

Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα του Ιωάννη Νασιούλα, επικεφαλής Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι τοπικοί δημοκρατικοί φορείς ζητούν αναστολή κάθε διαδικασίας από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που να δρομολογεί εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, αλλά και την άμεση έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την υπόθεση με τις τοπικές κοινωνίες και την επιστημονική κοινότητα.

Το ΤΙΤΑΝ είναι μια τσιμεντοβιομηχανία που λειτουργεί μέσα στον αστικό ιστό, σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από τα πλησιέστερα σπίτια. Το ερώτημα παραμένει και γιγαντώνεται: υφίσταται πρόβλημα για την δημόσια υγεία, από τα αιωρούμενα σωματίδια και τους αέριους ρύπους”;

“Τί απέγινε το όραμα για έναν ΦΟΔΣΑ πρωτοπόρο στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων”, αναρωτιέται ο Γιάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!