“Ήμασταν περισσότεροι από τις 4.000 στο Βελλίδειον – Και η πλειοψηφία των εκατομμυρίων στην χώρα. Αυτές και αυτοί που λέμε ευθέως: η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική – Οι λαθραίοι ξένοι να μεταχθούν στις πατρίδες τους – Οι εκτρώσεις δεν είναι αντισύλληψη”.

Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Νασιούλας, Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, που έδωσε ηχηρά το παρών στην μεγαλειώδη εκδήλωση των 22 χριστιανικών σωματείων της πόλης.

Το Βελλίδειο βούλιαξε από κόσμο, όλο παλμό και αποφασιστικότητα για μια νέα αρχή στην εθνική και την κοινωνική πολιτική. “Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι η ελπίδα για το Έθνος – Όπως ο Θεός είναι η ελπίδα για τους ανθρώπους”, δήλωσε με το πέρας της συγκέντρωσης ο Ιωάννης Νασιούλας.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

  • Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, πρώην πρωτο-επιστάτης του Αγίου Όρους με θέμα: «Μακεδονικές αναμνήσεις και νοσταλγία»
  • Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ με θέμα: «Γεωπολιτικές δυναμικές στη Ν.Α. Μεσόγειο και η παράνομη μετανάστευση»
  • Γεώργιος Ρωμανός, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής με θέμα: «Μετέωρη στον ΟΗΕ και ακυρώσιμη η “Συμφωνία Πρεσπών”. Το δημοψήφισμα ενεργό»
  • Δήμος Θανάσουλας, νομικός με θέμα: «Υπέρ του Λαού και του Έθνους»