Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κύριος Ντόναλντ Τουσκ, μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής. Ο κύριος Τουσκ εκφράζοντας το σύνολο των 27 ευρωπαϊκών χωρών κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει άμεσα κάθε δραστηριότητα και προκλητικότητα απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο κύριος Τουσκ, η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που ανήκουν στην περιοχή της, Επίσης δήλωσε ότι η στάση της Τουρκίας πέρα από προκλητική, υπονομεύει την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Όπως ανέφερε στην δήλωσή του όλοι οι ηγέτες βρίσκονται στο πλευρό της Κύπρου και της Ελλάδας, των οποίων οι ηγέτες ενημέρωσαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής την ΕΕ για τη στάση της γειτονικής χώρας.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ανέφερε πως θα ήταν καλό να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας με την Τουρκία στη Βάρνα, προκειμένου να λυθούν οι όποιες διαφορές και να συνεργαστούν περαιτέρω για την ασφάλεια στην περιοχή.

 

Originally posted 2018-02-24 12:21:05.