Προτείνω σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την Μακεδονία μας: Νότια ΠΓΔΜ. Πώς σας φαίνεται;

Έχει μερικές ημέρες που περιθωριακά ΜΜΕ προσκείμενα είτε στην περίεργη Αριστερά είτε στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ χύνουν δάκρυα χαράς και λυτρώσεως: “Οι βόρειοι γείτονές μας μάς επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε κι εμείς το όνομα της Μακεδονίας”! Μια μικρή μελέτη στην κοινωνική και ψυχολογική ιστορία αυτών των Ελλήνων μπορεί να διαφωτίσει το σύμπλεγμα αντιθετότητας που τους καταταλαιπωρεί. Ό, τι είναι ελληνικό και εθνικό τους βρωμάει. Ο εθνικιστικός ίκτερος των Βουλγαρο-Σλάβων γειτόνων μας είναι ζάχαρη κι ευλογία.

Για τους λίγους κακόψυχους μεταξύ μας, εμείς δεν είμαστε παρά οι σημερινοί κάτοικοι μιας γεωγραφικής περιοχής χωρίς ταυτότητα. Στους γείτονές μας αναγνωρίζουν δικαιώματα που δεν ανέχονται καν να επιτρέψουν στους Έλληνες συμπολίτες τους. Κάνουν σα ξινισμένα, κακομαθημένα και υστερικά παλιόπαιδα. Που ουρλιάζουν σε γονείς και αδέρφια. Και γλύφουν κάθε ξένο με ευγένειες και τσιριχτή φωνή.

Γι αυτό είναι λίγοι και μόνοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ακίνδυνοι. Προτρέπουν τους Έλληνες να βγάλουν τα μάτια τους και να τα τηγανίσουν. Η μαγειρική τους είναι καταστροφική.

Originally posted 2017-12-24 11:52:44.

About Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

administrator
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης υπό τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.
error:
Αρέσει σε %d bloggers: