Η καχυποψία και ο φόβος που ανακαλεί η εξουσία της Αριστεράς σε μεγάλο τμήμα των πολιτών απέκτησε ένα νέο, εξίσου πραγματικό με αυτό του 1944-1949, και ζοφερά δηλητηριώδες υπόβαθρο. Η αιώνια διασφάλιση του ξένου ελέγχου που επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου εκκρεμούσε ως την ανάρρηση του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Η εφαρμογή του μεγαλύτερου αλλά αποκρυπτόμενου μέρους του Μνημονίου από το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό και απεχθή τρόπο τους στοιχειακούς φόβους πολλών.

Το δάγκωμα του ΔΝΤ στην σάρκα της Ελλάδος και η σήψη από τα συμφέροντα που ζουν σαν μικρόβια στο στόμα του θηρίου θα πάει πολύ βαθιά: από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στην απώλεια της κρατικής ανεξαρτησίας και της εθνικής συνοχής.

Originally posted 2018-03-19 19:07:37.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.