“Έχουμε το σχέδιο και τους κατάλληλους ανθρώπους να το υπηρετήσουμε. Από το βράδυ της Κυριακής ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση”. Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΔ κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας προς πάσα κατεύθυνση. Κατά την ομιλία του ο κύριος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και στο Ποτάμι.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε πως στο κόμμα του δεν υπάρχουν ταξικοί εχθροί, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα. Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους πρώην Προέδρους της ΝΔ που ήταν παρόντες, εισπράττοντας το θερμό τους χειροκρότημα. Παρόντες και οι επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού. Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο Πρωθυπουργός δεν αξίζει άλλη ευκαιρία, υπενθυμίζοντας πως του δόθηκαν δύο ευκαιρίες, εκτιμώντας πως απέτυχε οικτρά.

Θερμοί ήταν και οι χαιρετισμοί από το βήμα του Συνεδρίου τόσο της κυρίας Φώφης Γεννηματά όσο και του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη. Η κυρία Γεννηματά δήλωσε έτοιμη για εθνική συνεννόηση, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρει ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, προσθέτοντας με νόημα πως η εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει αναγκαστικά κυβερνητική συνεργασία. Ο κύριος Θεοδωράκης από την πλευρά του, εστίασε στην ανάγκη για επίτευξη ισχυρής πλειοψηφίας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στην κριτική του για την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Οι Έλληνες ταλαιπωρούνται ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ανύπαρκτες επιτυχίες”.

Χαιρετισμό απηύθυνε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος κύριος Παναγιώτης Ρήγας, εστιάζοντας στην ανάγκη πολιτικού διαλόγου μεταξύ των κομμάτων, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής κύριος Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε πως το Συνέδριο πραγματοποιείται όσο ο λαός βιώνει τις αντιλαϊκές συνέπειες των μνημονίων για τα οποία ευθύνονται τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.