Το πρόσωπο και η δημόσια παρουσία του κυρίου Αντετοκούμπο είναι μια αποτελεσματική διαφήμιση για την Ελλάδα. Είναι επίσης ένα σταθερά εύγλωττο παράδειγμα της ξενολαγνείας και της ανθρωποφαγίας, του ρατσισμού και της υποκρισίας, που χαρακτηρίζει κυρίως τις κοινωνικές ελίτ που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο του πολιτικού κέντρου. Αν τους λέγαμε “διανοούμενους του ΠΑΣΟΚ” θα υποπίπταμε μάλλον σε αντίφαση, αφού δεν υπήρξε ποτέ τίποτε τέτοιο.

Σήμερα είναι κεντρο-αριστεροί, δηλαδή πάντα βολεμένοι στο τζάμπα, πλην χωρίς κόμμα. Η δεξιοί και οι αριστεροί έχουν τα δικής τους παρασκευής δηλητήρια. Ας πούμε εδώ για τους ενδιάμεσους, τους κεντρώους, που για πολύ καιρό μας είχαν επιβληθεί ως κακομαθημένοι ταγοί της συστηματικά ακαλλιέργητης κοινωνίας, μέσα από το κιτσαριό των ελλαδικών καναλιών της διαπλοκής. Αυτονών το κόμπλεξ είναι που το ξένο τους έρχεται πιο γλυκό και το δικό μας τους βρωμάει.

Λένε τον Βασιλιά Κωνσταντίνο τον Β’, τέως βασιλέα της Ελλαδος, “Γκλύξμπουργκ”: δηλαδή ότι είναι ξένος, ότι δεν είναι Έλληνας. Ο προπάππους του ήταν “ξένος”, Δανός, η μητέρα του ήταν “ξένη”, Γερμανίδα. Όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου τους φαίνεται για βέρος Έλληνας. Η μαμά του δεν ήταν “ξένη”; Από πού βγαίνει το “Μινέικο”; Πήγε ο Ανδρέας να υπηρετήσει στον στρατό; Πάντως ο γιός του, κύριος Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να μας κάνει Δανία του νότου. Τελικά μας έκανε Δανία της Αφρικής.

“Τίνος πιδί είσι ισύ”; Ποιανού παιδί είναι ο Πρίγκηπας και μελλοντικός Βασιλεύς της Βρετανικής Κοινοπολιτείας Κάρολος; Ο μπαμπάς του δεν είναι Έλληνας; Ποιανού παιδί είναι ο πατέρας του και σύζυγος της Βασιλίσσης Ελισάβετ;

Λένε πως ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Β’ “εγκατέλειψε” την χώρα, όταν μετά την κατάρρευση του μετώπου διέφυγε μαζί με την κυβέρνηση και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος στην Αίγυπτο. Δεν κατανοούν γιατί ο Βασιλιάς ήθελε να συνεχίσει να βασιλεύει ελεύθερος και αναξάρτητος. Όμως, δεν θυμούνται πως ένα καλό πρωί, μετά την 21η Απριλίου 1967, ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε το βαλιτσάκι του και έφυγε από την Ελλάδα κατά παράκλησιν του Αμερικανού Πρέσβεως, που υλοποίησαν λίαν ευπειθώς οι δικτάτορες.

Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας τί είναι; Για τους Ισπανούς είναι η Ελληνίδα Βασίλισσά τους. Για τα ορφανά του κυρίου Σημίτη και τους παλιούς ΠΑΣΟΚ-ανθρώπους με τις μουστάκλες και τα ζιβάγκα; Πολλοί βασιλείς και αυτοκράτορες του Βυζαντίου και άπαντες οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης διατηρούν το έθιμο των διεθνικών γάμων. Κάπου το είχα ξαναδεί. Ά, ναι ο Μεγαλέξανδρος πάντρεψε μερικές χιλιάδες Μακεδόνων με κοπέλες από την Ασία.

Οι Άγιοί μας είναι κάθε είδους. Έλληνες, λίγο Έλληνες, πολύ Έλληνες, Αφρικανοί, Ασιάτες, Σλάβοι, Άραβες, Φράγκοι.

Όταν οι κηφήνες του κομματικού κράτους διδάσκουν ανθρωπισμό ή κοσμοπολιτισμό με την κατάχρηση του μαύρου χρώματος ή της μουσουλμανικής θρησκείας των προτύπων που επιλέγουν, αυτό πώς λέγεται;

 

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.