Μόνο σε μία εβδομάδα 230 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από τις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις. Παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει λόγος για τερματισμό της αιματοχυσίας, μία ακόμη μεγάλη σφαγή καταγράφεται με τη παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί αμήχανα.

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κύριος Ζέιντ Ράαντ, δεν απέκλεισε να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Μετά από επτά χρόνια παράλυσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η κατάσταση στην Συρία πρέπει να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου, ενώ πρέπει να συντονιστούν οι προσπάθειες μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών για την επίτευξη της ειρήνης”.

Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε με μία διαμάχη το Μάρτη του 2011 στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης, ξεκινώντας ένα ντόμινο συγκρούσεων που κλιμακώθηκαν από την εμπλοκή της Αλ Κάιντα. Η χώρα διασπάστηκε και ταλανίζεται μεταξύ των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων, των οποίων η ανάμειξη συνεχίζει να δυναμιτίζει την ευρύτερη περιοχή και να ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη αστάθεια και τους χιλιάδες θανάτους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Σύρων έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.