Οι αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανό να απαιτούν από τους επιβάτες να αποδεικνύουν πως είναι κάτοχοι “Διαβατηρίου Υγείας”, ενός υγειονομικού πιστοποιητικού, το οποίο θα περιλαμβάνει απόδειξη εμβολιασμού κατά της COVID-19, προτού τους επιτρέψει να πετάξουν, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Το σύστημα θα ήταν παρόμοιο με αυτό που εξετάζει η Ticketmaster, όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, απαιτώντας από τους επίδοξους αγοραστές αεροπορικών εισιτηρίων να αποδείξουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο ή ένα αρνητικό τεστ Νέου Κορονοϊού 2019, προτού τους επιτρέψουν να αγοράσουν εισιτήρια.

Δεν έχεις “Διαβατήριο Υγείας”; Δεν πετάς

Η Ticketmaster διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση για τέτοια μέτρα θα εξαρτηθεί από τους εμπορικούς της εταίρους και τους διοργανωτές μαζικών εκδηλώσεων των οποίων τα εισιτήρια πωλεί, αλλά ότι εξακολουθούν να σκέφτονται την εφαρμογή του συστήματος.

Τώρα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Axios, οι αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανό να ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο.

“Τρεις παγκόσμιες συμμαχίες που εκπροσωπούν 58 αεροπορικές εταιρείες πιέζουν τις κυβερνήσεις να επιτρέψουν εκτεταμένους ελέγχους επιβατών για COVID-19, αντί για τους υφιστάμενους περιορισμούς καραντίνας που ισχυρίζονται ότι είναι αναποτελεσματικοί και έχουν μηδενίσει τη ζήτηση για ταξίδια”, αναφέρει η έκθεση.

Οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας θα υπόκεινται σε παρόμοια μέτρα που εξετάζονται από την Ticketmaster, σύμφωνα με τα οποία θα πρέπει να επαληθεύσουν ότι έχουν εμβολιαστεί ή ότι έχουν ελεγχθεί με αρνητικό αποτέλεσμα 24 έως 72 ώρες πριν από την πτήση.

Υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ…

Το σύστημα πιθανότατα θα οργανωθεί υπό την αιγίδα του CommonPass, ενός προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο πιέζει για το «Great Reset», την “Μεγάλη Επαναφορά”, που θα μεταμορφώσει τον κόσμο, οδηγώντας τον στην “Νέα Εποχή” (New Age) και στην “Νέα Κανονικότητα” (New Normal).

Όσοι δεν θέλουν να υποκύψουν, θα αποκλειστούν

Μετά την Uber, και άλλες εταιρείες να αρχίζουν επίσης να αρνούνται παροχή υπηρεσιών τους σε άτομα που δεν συμμορφώνονται με τους περιορισμούς “για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Η «νέα κανονικότητα» πιθανότατα θα δημιουργήσει μια κατώτερη κάστα όσων δεν υποκύπτουν σ΄αυτούς τους περιορισμούς της ατομικής και συλλογικής ελευθερίας: θα απαγορεύεται να ταξιδεύουν, θα περιοριστεί η κοινωνική τους ζωή και στο άμεσο μέλλον, θα στερούνται πρόσβασης σε βασικές οικονομικές συναλλαγές.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.