Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι μια απογοητευτική κατάσταση σταθερά, καθώς χιλιάδες νέοι, αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και την εξάλειψη όποιας ελπίδας έχει μείνει, αναγκάζονται να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Αυτό που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστό είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα των επιχειρήσεων. Περίπου το 40% των ελληνικών επιχειρήσεων επιλέγει την μετανάστευση, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων να εγκαθίσταται στην γειτονική μας χώρα, Βουλγαρία. Αφορμή για αυτό το γεγονός δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την εξοντωτική φορολογία στην χώρα μας, κάνοντας έτσι τις επιχειρήσεις μη βιώσιμες. Το 2018 σε κάποιες επιχειρήσεις η φορολογία θα αγγίξει ακόμα και το δυσθεώρητο 75%, προκαλώντας πανικό στους επιχειρηματίες της χώρας. Έτσι λοιπόν το ελληνικό στοιχείο αποχωρεί από την ελληνική αγορά και στην θέση του έχουμε ξένες πολυεθνικές, οι οποίες για να επενδύσουν στην χώρα διαπραγματεύονται “σκληρά” με την ελληνική κυβέρνηση για διάφορες φοροαπαλλαγές. Αποτέλεσμα που ζημιώνει την χώρα για πολλούς λόγους και την καθιστά σιγά σιγά ως μια αποικία των ξένων.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μιλάει για μία ανάπτυξη, που μάλλον μόνο αυτή βλέπει. Ίσως βέβαια να αναφέρονται στην ανάπτυξη της Βουλγαρίας, η οποία κάθε χρόνο βελτιώνει τα ήδη εξωπραγματικά ποσοστά ανάπτυξης που διατηρεί.