Οι Κατευθυντήριες Πλάκες της Τζώρτζια (Georgia Guidestones) είναι ένα μνημείο από γρανίτη που ανεγέρθηκε το 1980 στο Elbert County, Georgia, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα σύνολο 10 κατευθυντήριων γραμμών είναι εγγεγραμμένο στη δομή σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες και ένα συντομότερο μήνυμα αναγράφεται στην κορυφή της δομής σε τέσσερις αρχαίες γλώσσες.

Το μνημείο βρίσκεται σε ύψος περίπου 750 πόδια (230 μ.) Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 90 μίλια Ανατολικά της Ατλάντα, 45 μίλια από την Αθήνα, και 9 μίλια Βόρεια του κέντρου της πόλης Elberton.

Μία πλάκα στέκεται στο κέντρο, με τέσσερις τοποθετημένες γύρω από αυτήν. Ένα καπάκι βρίσκεται πάνω από τις πέντε πλάκες, οι οποίες είναι αστρονομικά ευθυγραμμισμένες. Ένα επιπλέον πέτρινο δισκίο, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος σε μικρή απόσταση δυτικά της δομής, παρέχει μερικές σημειώσεις σχετικά με την ιστορία και το σκοπό των κατευθυντήριων λίθων.

Η δομή αναφέρεται μερικές φορές ως “American Stonehenge”. Το μνημείο έχει ύψος 19 πόδια 3 ίντσες. Κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη βάρους 237.746 κιλών.

Η ανωνυμία των συγγραφέων των κατευθυντήριων γραμμών και η προφανής στόχευσή τους στον έλεγχο του πληθυσμού, την ευγονική και τον διεθνισμό τις έχουν καταστήσει στόχο πολλών συζητήσεων.

Ιστορία

Τον Ιούνιο του 1979, ένας άντρας με το ψευδώνυμο R. C. Christian πλησίασε την Elberton Granite Finishing Company για λογαριασμό “μιας μικρής ομάδας πιστών Αμερικανών”, και ανέθεσε τη δομή. Ο Κρίστιαν εξήγησε ότι οι πέτρες θα λειτουργούσαν ως πυξίδα, ημερολόγιο και ρολόι, και θα πρέπει να είναι ικανές να «αντέχουν σε καταστροφικά γεγονότα». Ο Joe Fendley από την Elberton Granite υπέθεσε ότι ο Christian ήταν «τρελός» και προσπάθησε να τον αποθαρρύνει, παρέχοντας μια οικονομική προσφορά αρκετές φορές υψηλότερη από οποιοδήποτε έργο είχε αναλάβει προηγουμένως η εταιρεία, εξηγώντας ότι οι Κατευθυντήριες Πλάκες θα απαιτούσαν πρόσθετα εργαλεία και συμβούλους. Προς έκπληξη του Fendley, ο Christian δέχτηκε την προσφορά. Κατά τη διευθέτηση της πληρωμής, ο Christian είπε ότι εκπροσώπησε μια ομάδα που σχεδίαζε τις Οδηγίες επί 20 χρόνια και η οποία ήθελε να παραμείνει ανώνυμη.

Ο Christian παρέδωσε ένα μοντέλο κλίμακας των κατευθυντήριων λίθων και δέκα σελίδες προδιαγραφών. Η έκταση 5 στρεμμάτων (2 εκτάρια) αγοράστηκε προφανώς από τον Christian την 1η Οκτωβρίου 1979, από τον ιδιοκτήτη της φάρμας Wayne Mullinex. Στον Mullinex και στα παιδιά του δόθηκαν δικαιώματα βοσκής καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής στον τόπο που στήθηκαν οι Πλάκες.

Στις 22 Μαρτίου 1980, το μνημείο αποκαλύφθηκε μπροστά σε ένα κοινό που περιγράφεται αναφέρεται ως 100 ή 400 άτομα. Ο Christian μεταβίβασε αργότερα την κυριότητα της γης και των κατευθυντήριων λίθων στην κομητεία Elbert.

Το 2008, οι πέτρες βανδαλίστηκαν με χρώμα πολυουρεθάνης και γκράφιτι με συνθήματα όπως «Θάνατος στη νέα παγκόσμια τάξη».

Περιγραφή

Ένα μήνυμα που αποτελείται από ένα σύνολο δέκα κατευθυντήριων γραμμών ή αρχών είναι χαραγμένο στο Georgia Guidestones σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, μία γλώσσα σε κάθε πρόσωπο από τις τέσσερις μεγάλες όρθιες πέτρες. Δεξιόστροφα γύρω από τη δομή από το βορρά, αυτές οι γλώσσες είναι: Αγγλικά, Ισπανικά, Σουαχίλι, Χίντι, Εβραϊκά, Αραβικά, Παραδοσιακά Κινέζικα και Ρωσικά.

  • Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000 σε διαρκή ισορροπία με τη φύση.
  • Καθοδηγήστε την αναπαραγωγή με σύνεση – βελτιώνοντας την φυσικής κατάσταση και την ποικιλομορφία.
  • Ενώστε την ανθρωπότητα με μια ζωντανή νέα γλώσσα.
  • Εξουσιάστε πάθος – πίστη – παράδοση – και όλα τα πράγματα με μετριοπαθή λογική.
  • Προστατέψτε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
  • Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν την επίλυση εξωτερικών διαφορών σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
  • Αποφύγετε τους ασήμαντους νόμους και τους άχρηστους αξιωματούχους.
  • Ισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
  • Ανταμοίψτε την αλήθεια – ομορφιά – αγάπη – επιδιώκοντας αρμονία με το άπειρο.
  • Μην είστε καρκίνος για την Γη – Αφήστε χώρο για τη φύση – Αφήστε χώρο για τη φύση.

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-13 10:20:06.