Tedros-Adhanom-Xi-Jinping

Η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα αμφισβητούμενα ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να αντισταθμίσει τις αναφορές ότι ο κορονοϊός είναι πιθανόν να προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν.

ebooks grecobooks

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζάο Λιτζιάν απέρριψε ένα αυξανόμενο πλήθος αποδεικτικών στοιχείων που υποδηλώνουν ότι ο κορονοϊός που εξαπλώθηκε στο Γουχάν στα τέλη του περασμένου έτους προήλθε από ένα εργαστήριο στην πόλη που ερευνούσε μολυσματικές ασθένειες. Ο Λιτζιάν είπε ότι ο ΠΟΥ έχει ήδη αντικρούσει την κατηγορία, σύμφωνα με το Reuters.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ «έχουν πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κοροναϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο», δήλωσε ο Λιτζιάν σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο την Πέμπτη.

grecobooks -50%

Ο Πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν μια «πολύ ενδελεχή εξέταση αυτής της φρικτής κατάστασης». Αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ διερευνούν πώς ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης μιας θεωρίας ότι ο ιός προήλθε από ένα εργαστήριο Wuhan και εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη αφού μολύνθηκε κάποιος στο εργαστήριο, σύμφωνα με το CNN.

Την Τετάρτη, η Fox News ανέφερε ότι πηγές που ενημέρωσαν σχετικά με τον έγκαιρο χειρισμό της επιδημίας του κορονοϊού από την Κίνα και οι οποίοι έχουν δει διαβαθμισμένες και δημόσιες αναφορές για το ξέσπασμα λένε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει «αυξημένη εμπιστοσύνη» ότι ο ιός ξεκίνησε σε εργαστήριο στο Γουχάν.

«Υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι το ξέσπασμα του COVID-19 πιθανότατα προήλθε σε εργαστήριο του Γουχάν, αν και όχι ως βιολογικό όπλο αλλά ως μέρος της προσπάθειας της Κίνας να αποδείξει ότι οι προσπάθειές της για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση των ιών είναι ίσες ή μεγαλύτερες από τις δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών. “, Ανέφεραν οι Bret Baier και Gregg Re της Fox News.

Η Washington Post ανέφερε την Τρίτη ότι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν επισκεφθεί το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν και έστειλαν προειδοποιήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα κακά μέτρα ασφάλειας του εργαστηρίου και τους άπειρους ερευνητές.

«Κατά τη διάρκεια αλληλεπιδράσεων με επιστήμονες στο εργαστήριο WIV, σημείωσαν ότι το νέο εργαστήριο έχει σοβαρή έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένων τεχνικών και ερευνητών που χρειάζονται για να λειτουργήσουν με ασφάλεια αυτό το εργαστήριο υψηλής συγκράτησης», δήλωσε ο Jamison Fouss, γενικός πρόξενος στο Wuhan και Rick Switzer, Ο σύμβουλος περιβάλλοντος, επιστήμης, τεχνολογίας και υγείας της πρεσβείας έγραψε σε σημείωμα του Ιανουαρίου 2018.

«Οι ερευνητές έδειξαν επίσης ότι διάφοροι κοροναϊοί τύπου SARS μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το ACE2, τον ανθρώπινο υποδοχέα που έχει αναγνωριστεί για τον SARS-κοροναϊό. Αυτό το εύρημα υποδηλώνει έντονα ότι οι κοροναϊοί τύπου SARS από νυχτερίδες μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο για να προκαλέσουν ασθένειες που μοιάζουν με SARS », αναφέρει το σημείωμα. “Από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας, αυτό καθιστά τη συνεχή παρακολούθηση των κοροναϊών που μοιάζουν με SARS σε νυχτερίδες και η μελέτη της διεπαφής ζώου-ανθρώπου είναι κρίσιμη για τη μελλοντική πρόβλεψη και πρόληψη της εμφάνισης εστιών κορανοϊού.”

Η έρευνα σχετικά με την προέλευση του κοροναϊού διεξάγεται υπό ευρύτερο έλεγχο που διεξάγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τον χειρισμό της πανδημίας από την Κίνα. Κορυφαίοι ηγέτες των ΗΠΑ, με βάση τις πληροφορίες των ΗΠΑ, κατηγόρησαν την Κίνα για ψέματα σχετικά με την αναφερόμενη λοίμωξη από κοροναϊούς και τα ποσοστά θανάτου.

«Ο ισχυρισμός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περισσότερους θανάτους από κοροναϊούς από ό, τι η Κίνα είναι ψευδής. Χωρίς να σχολιάσετε τυχόν διαβαθμισμένες πληροφορίες, αυτό είναι πολύ οδυνηρό: Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει πει ψέματα, ψέματα και θα συνεχίσει να ψεύδεται για τον κοροναϊό για να προστατεύσει το καθεστώς », ο γερουσιαστής Ben Sasse (R-NE), ο οποίος κάθεται στο Η επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας, δήλωσε σε δήλωση την 1η Απριλίου.

Ο Trump κατηγόρησε επίσης τον ΠΟΥ για τη συνενοχή του στην προώθηση της κινεζικής προπαγάνδας σχετικά με τον ιό. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε προσωρινό πάγωμα της αμερικανικής χρηματοδότησης για την ΠΟΥ, ενώ αξιωματούχοι ερευνούν τον οργανισμό υγείας του ΟΗΕ για «σοβαρή κακοδιαχείριση και κάλυψη της εξάπλωσης του κοροναϊού».

Αγορά Βιβλίου: Τα πενήντα χρόνια της ζωής μου (Δωρεάν Αποστολή)

Τα πενήντα χρόνια της ζωής μου. Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδος. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2018. Πρώτη Έκδοση: 1926. Διαστάσεις: 17Χ24. Σελ. 472. ISBN: 978-618-5383-19-0

€24.38